Anyukák, ha rokonotok, vagy valaki, akit nagyon szerettek felkérne petesejt donornak? Folytatás lent.
...és még bele is egyeznétek, sikerülne az egész eljárás, az illető teherbe esne. Tudnátok úgy gondolni a kisbabára, mint egy "idegenre", csak egy "sejt a testetekből", vagy nem tudnátok elvonatkoztatni attól, hogy ő a ti babátok is?
Direkt anyukákat kérdeznék és ne foglalkozzatok a jelenlegi jogi szabályozással. Tudom, hogy ki adhat kinek és milyen körülmények között, engem kizárólag az érzelmi oldala érdekel. Nekem az egyik legjobb barátnőm szorulna rá, én nem adhatok neki, nem vagyok rokona. De elgondolkodtam, mi lenne ha...tudnék-e aranyos kisbabaként gondolni rá, holott nekem is vannak már gyerekeim.
Nehéz kérdés, hiszen az ember nyilván szeretne segíteni, de a családállításokon azt láttam, hogy nagyon nehéz egy gyereknek, ha nem élhet a biológiai szüleivel, nem is gondoltam, hogy mennyire, azt hinné az ember, hogy elég egy szerető közeg, de durva, hogy mennyi tudatalatti dolog lejátszódik, hiába csak egy petesejtet ad a biológiai anya.
Én nem hiszem amúgy, hogy el tudnék vonatkoztatni.
Nekem nem okozna gondot. Van is olyan ismerősöm, aki adott rokonnak petesejtet, nem tekinti a kislányt a saját lányának, csak rokon gyereknek, pedig brutális módon hasonlít rá. Igaz, ők nem is találkoznak napi szinten.
Legjobb barátnőmnek simán adnék, ha lehetséges lenne. Az ő gyerekeik így is, úgy is közel állnának hozzám, genetikától függetlenül, mint ahogy ők is imádják az én gyerekeimet. Ettől még nem tekintenék rá saját gyerekként. Nekem a saját gyerek az, akit én vállaltam, én vágytam rá, hogy megszülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!