2-4 éves gyereketekhez milyen sűrűn látják a közeli rokonotok? Előre megbeszélitek, vagy akkor mennek, amikor akarnak, bejelentés nélkül?
anyósék fölött lakunk, anyós jön mindig, bejelentés nélkül. de nem ücsörögni jön, hanem segíteni, tegnap is reggel feljött, hogy elvihetné-e a gyereket magával a pékségbe.
jól csinálja nagyon, mert baromi nagy segítség, de úgy tesz, mint ha én tennék neki szívességet, hogy "odaadom" 1-1 órára a gyereket :)))
én családom nem jön, apukámnak kertje van, így mi megyünk, birtokba vettem, ültettem, így menni is kell 2 naponta minimum, locsolni, gazolni, leszedni... :)
dédszülőkhöz, meg a nagynénémhez szoktunk beesni, de mindig szívesen látnak minket :)
na meg nálunk fixen heti 1x van családi összejövetel, így tényleg mindenkivel találkozunk hetente.
Bejelentés nélkül hozzánk senki nem jön! De még az sem fér bele, hogy "szia, megyünk holnap." Szeretem, ha előre tervezhetjük a következő hetünket meglepetések nélkül.
Kb. 2 havonta jönnek a nagyszülők hozzánk előzetes megbeszélés alapján.
bocsi az off-ért: Kedves Első, nagyon szupi anyósod lehet :-)
on: anyuméknál vagyunk minden hétvégén, anyós hetente kétszer viszi sétálni, férjem tesója és a picur keresztszülei havi 1-2-szer jönnek. Általában szólnak előre, de már jelentek meg váratlanul is. Szerintem ők jobban meglepődtek, hogy "hajnali" 10-kor még az ágyban találtak mindhármunkat :-)
anyóst évente 2-3x
messze lakik.....
anyám hát ez váltózó van h heti 2-3x van h 1-2 hónapig nem
és ö szokott bejelentés nélkül is beesni de engem nem zavar
mondjuk a gyerekeket sem :-)
A Párom részéről soha nem szóltak előre-előre. Úgy pl,hogy fél óra kb és itt vannak. A Páromnak vannak itt rokonai,az öccse,a mamájuk- Ők akkor jönnek mikor akarnak,bár a Dédi elég kiszámítható (jön ha dédunoka születik/ erre többet nem kerül sor/ és télapókor,húsvétkor).
Egyedül a Párom drága apja járt ide napi szinten,amikor úgy gondolta. Volt,hogy lehúztam a redőnyöket,bezártam az ajtót,mintha pihennénk,csak hogy nyugtunk legyen pár órára... Már nem jár,mert össze zörrentünk májusban,és már nem is fog ide soha sem jönni!!
A távolabb lakók előre szoktak szólni- Bátyám az egyedüli kivétel,aki pl húsvétkor Anyukánk telefonált ide,hogy hamarosan vendégünk lesz...
De én azt szeretem ha előre tudom hogy ekkor vagy akkor jönnek,mert akkor úgy tudok készülni. Itthon pl nincs sem sütemény,sem üdítő,télen tea,ilyenkor csapvíz...még csak kávét sem iszunk,hogy legalább azzal lehetne bárkit megkínálni... Meg hát akkor jobban oda figyelek arra,hogy nagyobb rend legyen (csak amit a gyerekek szétpakolnak számít kupinak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!