Nálatok hogyan zajlott a névválasztás folyamata?
1. Mikorra lett meg a név?
2. Közös döntés volt, vagy egyikőtök nagyon szeretett volna egy konkrét nevet, és a másik belement?
3. Párotokat mennyire érdekelte a névadás kérdése?
4. Ma is ugyanezt a nevet választanátok?
5. Mik voltak a szempontjaitok?
1. Kedvenc lánynevünk már akkor volt, mikor még tervben sem volt a baba, a fiúnév pedig kb. félidőre vált biztossá.
2. Közösen döntöttünk. Nézegettük a keresztneveket, dobtuk fel egymásnak az ötleteket és a végén 2 név maradt, amiből az egyik az én régi kedvencem volt, majd valahogy kiforrta magát.
3. Érdekelte, vétózott rendesen.
4. Igen.
5. Passzoljon a vezetéknévhez és ne legyen tucat/divatnév.
1. 3. hónapra lett meg a név, de csak 6. hónap vége felé döntöttük el biztosra.
2. Totálisan közös döntés volt, mert mindkettőnket így becéztek kiskorunkban a szüleink. :)
3. Nagyon érdekelte a férjemet, hogy milyen nevet adjunk a csajunknak.
4. Nem választanék más nevet, nagyon illik a lányunkra.
5. Nem akartunk gyakori nevet, sem hosszút, figyelembe vettük mennyire passzol a vezetéknévhez és persze mindkettőnknek kedves legyen.
A Lujza nevet viseli a lánykánk és tényleg remekül illik hozzá. :)
1: az elsőnél amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, a másodiknál is nagyon hamar, a harmadik akkor lett biztos, amikor mentem a kórházba szülni.
2: az első azt a nevet kapta, amit én nagyon szerettem volna, de férjemnek is tetszett, a másik kettőnél közös döntés volt
3: érdekelte, de szerencsére hasonló az ízlésünk, nem volt hosszú folyamat a névválasztás. A 3 gyereknél is csak én bizonytalankodtam, de végül az lett a neve, amit az elején megbeszéltünk
4: igen, ma is ezeket a neveket választanám
5: nem voltak igazán szempontok, csak tetszen mindkettőnknek
Ádám, Lara, és Lotti a gyerekeink nevei.
ma 13:58
A férjedet Lujzának becézték kiskorában? Szegény..
6. honap korulre lett meg
Kozos dontes volt, de a ferjem talalta ki, es mondta, nekem is tetszett
Ma is ezt valasztanam
A szempontok: hosszu nev legyen mert rovid a vezeteknev, nemzetkozi legyen, mert kulfoldon elunk, jo legyen becezes nelkul is, becezve is, idosebb koraban is viselheto legyen.
Benjamin
1.első baba:kb. a 3.hónapra már eldöntöttük,kiválasztottunk egy fiú és egy lány nevet is bár én szerettem volna ha két neve lesz,második baba:már az első kislányunknál is tetszett a név és később beleszeretteünk mindketten,nála már nem volt kérdés a második név mert a nővére sem kspott,harmadik baba:őt most várom,34 hetes vagyok és nagyjából 1 hete döntöttük el
2.mindháromnál abszolút közös döntés volt
3.igenis érdekelte,mert szerette volna ő is kivenni a részét ebből is:)
4.tetszenek még más nevek is de tökéletesen illienek rájuk a neveik úgyhogy szerintem igen,bár a második néven elgondolkoznék:)
5.külföldön is ismert legyen,mert sokat járunk Ausztriába,lehet majd egyszer kiköltözünk
Gyerekek nevei:Szonja,Szofi és Nolen(lesz)
Tudom hogy a Szonja és a Szofi rokonnevek(erdetileg Szofiat akartunk,bár az is az)de a dédi emlékére neveztük el így(Ő Zsófia volt)
Első gyerek:
1. évekkel a születése előtt
2. én szerettem bele, aztán ő is
3. 100%-ban
4. igen
5. vezetéknév, hangzás, ne legyen olyan nevű ismerős, ne legyen nagyon gyakori (mert a vezetéknév az), azóta ez sajnos nem áll
második gyerek
1. Először a testvére kapcsán választottuk, ha fiú lesz, de lány lett. Másodszor gyakorlatilag nem volt más választásunk, mert semmi más nem tetszett mindkettőnknek, ezért visszatértünk ehhez. A terhesség 5. hónapja körül lett biztos.
2. Közös
3. 100%
4. Igen
5. Ugyanaz, mint a testvérénél, és az ő neve is azóta nagyon népszerű lett :(
1. kb. 5-6 hónap körül
2. mindkettőnknek voltak elképzelései, de jobbára nagyon hasonlóak voltak, így nem volt nehéz megegyezni :)
3. nem mondom, hogy nem érdekelte, de azért engem jobban izgatott :D pasik.. :D
4. Igen
5. Illő legyen a vezetéknévhez, ne legyen túl bonyolult kimondani (a vezetéknév ritka és bonyolult, elég amiatt is magyarázkodni :D), ne legyen sem régimódi, sem szappanoperás :) Ilyesmik voltak a fő szempontok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!