Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nézik le a gyerekes nők...

Miért nézik le a gyerekes nők a gyerektelen nőket? Én a munkahelyemen nagyon ezt tapasztalom. Attól nem értéktelenebb valaki, hogy nincs gyereke.

Figyelt kérdés
2015. okt. 22. 09:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%
Le nem nézem őket, de a személyes tapasztalatom az, hogy a gyerektelen nők sokszor nagyon rosszindulatúak, pletykásak, kétszínűek, stb... (most nem a fiatal még gyerekvállalás előtt álló nőkről beszélek, hanem azokról akik már benne vannak a korban és nincs gyerekük). Pl a munkahelyemen 2 nő van, akiknek nincs gyerekük. Az egyik 37 éves a másik 45 körüli. Lehet csak véletlen, de érdekes, hogy ők ketten a legrosszindulatúbbak az egész irodában... Beszólogatnak mindenkinek, szarkasztikusak, pletykálnak, irigykednek, gonoszkodnak. Szerintem a zilyen nők nagyrészében van egy jó adag irigység és megkeseredettség, és emiatt sokszor rosszul viselkednek a többi nővel, főleg azzal, akinek van gyereke. Én ezt tapasztalom, persze tudom, hogy nem minden esetre igaz...
2015. okt. 22. 10:53
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Én láttam kedves és rosszindulatú gyerektelen nőt is.

Az tény, hogy akinek nincs gyereke jobban fókuszál a karrierjére és a munkahelyen le fogja nézni azokat a nőket (ha nem is szánt szándékkal) akik lépnek haza mert beteg a gyerek, vagy késnek mert műsort rendezett a gyerek.

Úgy gondolom hogy az ilyen nőknek a személyisége másképp alakul, hiszen soha nem élnek át egy gyerekkel járó megpróbáltatást, persze a pozitívumokkal és negatívumokkal együtt. De tény, hogy egy gyerekes nő jobban tudja mi az a lemondás, alkalmazkodás, birkatürelem és önfeláldozás. Szerintem ebből adódhatnak a nézeteltérések.

Munkahely szempontjából pedig hát attól függ milyen munkahely. Az államigazgatás inkább családcentrikus szerintem, a magánszférában pedig jobban szeretik a munkamániás gyerektelen nőket.

Bár pont az én egyik főnöknőm, magas beosztásban, 4 gyerekes anyuka.

2015. okt. 22. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:
15%

6: szerintem ha valaki feltesz egy ilyen jellegű kérdést, és a véleményemet kérdi (kérte, hiszen ez egy nyílt fórum), akkor szerintem megtehetem, hogy megkérdezem.

egyébként én nem nézem le akinek nincs gyereke, vallásos vagyok, én mindenkit elfogadok olyannak, amilyen, csupán érdekel, hogy miért nem vállalnak manapság a nők gyereket.

2015. okt. 22. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!