Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ennyire lehúzó, kritizál...

Miért ennyire lehúzó, kritizáló szinte minden anyuka itt?

Figyelt kérdés

Egy csomó kérdésnél látom, hogy ahol lehet belekötnek az anyukába. És akkor megy a "szegény gyerek", "minek az ilyennek gyerek" meg hasonló beszólások. Ez nem építő jellegű kritika, szimplán sétregetés. Nem értik hogy ez mennyire rosszul esik az illetőnek?

Nyilván legjobb képességei szerint igyekszik anya lenni, de hát nem lehet mindent tökéletesen csinálni.

Én egyvalamit tanultam meg az anyaságom során...soha nem kritizálok más anyákat! Más gyerek(ek) teljesen más nevelést igényelnek. Ami nálam működik, lehet nála egyáltalán nem. Ezért nem osztom az észt, hogy az én gyerekem bezzeg így meg így...maximum csak javaslom próbálja ki az én módszerem. Olvastam olyat aki valami 5-6 éves koráig együtt aludt a gyerekkel, vagy aki elhalmozta játékokkal, vagy állandóan kézben tartotta a babáját stb de az ilyenre akkor sem az a válasz hogy minek neked gyerek. Hanem segíteni kell(ene) a kérdezőt, hogyan javítson a dolgokon.

Szóval a kérdés, miért nem segítjük egymást a tapasztalatokkal, miért rúgunk bele a kérdezőbe?

2015. okt. 21. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Passz,ezt az tudná megmondani,aki így viselkedik.Ő meg nyilván nem fogja bevallani,még így ismeretlenül sem.Én is szóba hoztam néhányszor itt ezt az észrevételemet és természetesen ismét megkaptam a méltó büntetést. :)

Biztosíthatlak,hogy én nem szoktam kötekedni,ha nem tetszik egy kérdés(mondjuk a tartalma miatt,stílusa miatt) nem írok választ csak azért,hogy belekössek és ilyesmik.Jaj,nem bonyolódok vitába,de megvédem magam,ha szükségét érzem.

Az más dolog,ha nem egyezik a véleményünk,valaki ezt tudja intelligensen kezelni,más meg nem.Nem jár együtt mindig az anyaság és az ész.

2015. okt. 21. 09:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Én edzem magam az ilyen válaszolókon, mert úgy gondolom, hogy akár szimpatikus valaki, akár nem, meg kell próbálni megérteni az indokait. Úgy gondolom, hogy nagyon sok feszültség lehet annak az életében, aki azért jár ide, hogy azt itt levezesse. Őszintén szánni tudom azt, akit érzelmileg annyira megérintenek az itteni kérdések, hogy teljesen belelovallja magát és szidalmazza a másikat, mikor tulajdonképpen semmi közünk egymás életéhez, csak beszélgetünk, tapasztalatokat cserélünk. Elvileg. Gyakorlatilag az oldal 90%-a ítélkezésből áll. Tökéletes hely lenne az empátia gyakorlására, arra, hogy más nézőpontokból is ránézhessünk helyzetekre, emberekre, de erről legtöbbször szó nincs, mert ha valaki nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy az olvasó "elvárja" saját magától is, akkor az már nem lehet jó. Döbbenetes kritikája ez az ide járók többségének.
2015. okt. 21. 09:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy ideig nekem sem tetszett, nem túl felemelő negatív dolgokat olvasni, de nagyon sok kedves anyuka is van, akik valóban segítőkészek, és a kérdésre válaszolnak, nem ítélkeznek. Ez a valóságban is így van, nem vagyunk egyformák, csak talán a negativutás könnyebben feltűnik, mint az ellenkezője. Az ilyeneket nem kell figyelembe venni, én ezzel a pontozó rendszerrel is így vagyok:)

Amúgy azt vettem észre, hogy az ember akkor veszi magára az adott választ, ha valahol mélyen attól fél, hogy igaz. Ha tudja, hogy nem az, akkor csak nevet rajta, hiszen abszurdnak érzi. Persze ettől még nem jó az ilyen válaszokat olvasni.

Az is fontos, hogy az ember pontosan fogalmazzon a kérdésben, és ott legyenek a lényeges, kapcsolódó információk, így jobban elkerülhetőek az értetlenkedő, vagy támadó válaszok.

2015. okt. 21. 09:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Én pont azt vettem észre, minél több információt adsz annál jobban belekötnek. Egy-egy mondatrészt kiragadnak és máris sz*ranya vagy.

Pl hosszasan taglalod, hogy a gyerek mennyire keményen hisztizik és idegességedben felemelted a hangod már. Na erre jön a sok ítélkezés, hogy üvöltözöl a gyerekkel és el kéne tőled venni őt meg ilyen. Teljesen mindegy, hogy előtte fél odalon keresztül azt írtad milyen brutálisan hisztizett a gyereked, a lényeg, hogy te üvöltöztél vele.

És persze hogy megérint az ilyen mert minden anya attól fél hogy sz*ranya.

2015. okt. 21. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek az anyukák már befordultak az állandó otthon léttől és itt élik ki magukat. Depisek, rossz kedvűek és végtelenül rossz indulatúak.

Én is megkaptam már, hogy minek nekem gyerek... az ilyeneknek azt szoktam írni, hogy ha minden gyereknek olyan rossz dolga lenne mint az enyéimnek csupa boldog, kiegyensúlyozott gyerek élne a Földön :):):)

2015. okt. 21. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Tényleg gyakran eltúlozzák itt a kommenteket, illetve akad bőven alpári stílusú kommentelő is. Viszont kérdezők között is azért akad, akinek nem árt egy görbe tükör, mert nagyon el van szállva (ha mást mersz írni a kommentbe mint amit elvár, akkor lepontoz és durva módon kioszt).

Ha belegondolsz nagyrészt azok kérdeznek itt, akik válaszolnak is, szóval én csodálkozok, amikor valaki meglepődik, hogy nekiestek. Ha felteszel egy kérdést, ezzel számolni kell, nincs olyan fórum ahol ez ne fordulna elő. Mindig lesz aki nem ért veled egyet.

2015. okt. 21. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!