Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan anyáról, aki megengedi a 16 éves lányának, hogy minden este együtt aludjon a barátjával? Csak szerintem felelőtlen?

Figyelt kérdés
2015. okt. 20. 23:24
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem megy a tanulás rovására, nincs akadálya. A f*** nappal is feláll, nem kell együtaludni a szexhez, bármikor elintézhetik, ha akarják. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy aki ennyire tiltja a gyerekét, az mennyire világosította fel...nyilván semennyire, aztán jön a terhes a gyerek, mit tegyek kérdés.
2015. okt. 21. 10:06
 12/38 anonim ***** válasza:
86%
A minden estét együttalvást soknak tartanám, mikor hétköznap sulira kell készülni. Fel kell készíteni minden infóval időben - nemcsak szex, meg védekezés, hanem pszichológiai vonatkozásban is -, valamint előtte szeretném már ismerni pár hónapja az illetőt. Így megengednék egy-egy hétvégét néha, úgysem tudom megakadályozni, hogy együtt legyenek. 16 évesen jogilag ugyan még én tartozom érte felelősséggel, de remélem, hogy az otthoni példát látva meg lesz a magához való esze, hogy felelősen dönteni tudjon. 16 évesen a tudtom nélkül is simán megszervezhetné, hogy együtt tudjanak lenni, a megfelelő keretek között én jobban szeretnék tudni erről.
2015. okt. 21. 10:06
 13/38 anonim ***** válasza:
84%

ma 09:58

A drogozást felesleges összehasonlítani egy kapcsolattal.Nem lehet tudni, a lány tisztában van-e a védekezés szükségességével. Gyerek összejöhet éppen nyáron a park egy eldugott zugában is. Még mindig ott tartunk, hogy ahány család, annyiféle életforma.

2015. okt. 21. 11:57
 14/38 anonim ***** válasza:
74%

"Ennyi erővel akár ihatnának, meg drogozhatnának is,hiszen inkább 16 évesen, mint 12..... Pfff..... Most komolyan! Ti ennyire hidegvérrel tudnátok kezelni, hogy minden este a lányotok szobájában hédereljen egy csávó!? Ha bejelentené majd,hogy terhes, mit szólnátok? Inkább 16 évesen mi, mint 30 évesen......"

Ez többek között azért sem helytálló, mert a nemiség egy természetes dolog, a legtöbb ember átesik rajta, a drogozás viszont nem az. Mellé ahogy korábban is kifejtettem, inkább annak a szülőnek kell aggódnia attól, hogy terhes lesz a gyereke, aki a széltől is óvja, és igazi Voldemort tabutéma a szex náluk. Mert akármilyen hihetetlen, de érdekli a hormonoktól tomboló tiniket a szex, és nem fognak bizalommal fordulni a szülőkhöz, ha védekezésre kerülne a sor, ha kérdésük lenne, vagy megtörténne a baj. Amúgy nekem az a személyes véleményem, hogy inkább úgy éljen szexuális életet az ember, amiről igazán szól, magyarán kölcsönös szerelemben és tiszteletben, mint inkább legyen 18 felett, de egy részeg egyetemi bulin lefekszik valami jött-ment alakkal, aki nem is figyel oda rá, és lehet egy életre szóló trauma lesz.

2015. okt. 21. 14:30
 15/38 anonim ***** válasza:
95%

A 16 éves lány fiatalkorú, ami azt jelenti, hogy nem felnőtt. Nem is gyerek, mert elmúlt 14 éves. (kiskorúság határa) SErdülő. Egy serdülőnek meg nem feladata rendszeresen ott aludni a barátjánál.

Én nem felelőtlennek nevezném az ilyen anyát, aki ezt hagyja, hanem gondatlannak. Nem az a baj, hogy kipróbálják a nemi életet. Hanem az, hogy egy fiatalkorú párkapcsolat még nem érett meg erre. 16 évesen a tanulás az elsődleges, nem az együttélés. Majd ha nagykorú lesz és eltartja magát, akkor éljen együtt a párjával.

2015. okt. 21. 15:27
 16/38 anonim ***** válasza:
30%

"hogy aki ennyire tiltja a gyerekét, az mennyire világosította fel...nyilván semennyire, aztán jön a terhes a gyerek, mit tegyek kérdés.

"

Ez így hogyan illik össze? Miért ne világosította volna föl?! A nem kívánt terhesség jóval gyakoribb a korán kezdett nemi élet estén. A gyerkemet meg nem csak a fizikai dolgokra kell felvilágosítani, ahnem az érzelmiekre is. Arra, hogy mit jelent egy párkapcsolat, mikor lesz harmonikus az együtt élés, mi a kapcsolat funkciója, miképpen vigyázzon magára egy fiatal, hogy ne használják ki és ne égjen ki hamar.

Egy mai 16 éves lány nem alkalmas még az együttélésre ennek minden csínjával, bínjával együtt.

2015. okt. 21. 15:30
 17/38 anonim ***** válasza:
41%

" Nem is gyerek, mert elmúlt 14 éves. (kiskorúság határa) "

Inkább tanuld meg az alapvető fogalmakat.

A KISKORÚSÁG határa a 18(!!!) év. Ez a polgári jog.

A büntető jogban pedig gyermekkorú és fiatalkorú van. Itt a választó vonal a 14 év.

2015. okt. 21. 16:21
 18/38 anonim ***** válasza:
62%
Oké, köszönöm a felvilágosítást. A véleményem (a lényeg és nem a szőrzsálhasogatás) nem változott kedves jogász(nő).!
2015. okt. 21. 16:26
 19/38 anonim ***** válasza:
95%
ILyen butaságot nem kellene kommentelni...
2015. okt. 21. 17:01
 20/38 _Harry Potter_ ***** válasza:
65%

09:07 és Kérdező!

Tévedsz, 09:07-os válaszoló, nem 16, hanem 26 éves vagyok. Viszont 16 évesen sem gondolkodtam másképpen. Az, hogy a mai társadalom gyereknek tekinti a tinédzsereket, az ő dolga. Régen a lányokat már 14 évesen férjhez adták, és 20 évesen többgyermekes családanyák voltak. A mai fiatalság pont azért tart ott ahol, mert a szülők a széltől is óvják a csemetéiket. Régen a fiatalok értelmesebbek voltak, mert nem kezelték őket gyerekként. Ma meg el vannak puhulva, mert a szülők teljesen elkényeztetik őket. "Vigyázz", "nem szabad", hujujujuj, te ahhoz még kicsi vagy", és a többi. Nagymamám pont ilyen mentalitású, de sem én, sem húgom nem hallgattam rá, ezért lettünk normális, bátrabb emberek, mint az átlag, akiknek mindent tiltanak. Egyszer pszichológia az egész, nem szorul magyarázatra, hogy ennek mik a lelki okai.

Az embereket nem életkor, hanem viselkedés alapján kell megítélni. Vannak olyan 16 éves lányok, akik mind külsőre, mind belsőre sokkal érettebbek, mint mondjuk egy 19-20 éves. És ez fordítva is igaz. Ismerek egy olyan 19 éves lányt, aki külsőre eléggé "gyerekesnek" néz ki, szerintem 14-15-nél többnek senki nem nézné, ráadásul belsőre is az. Az egész gesztusai, a hanglejtése, minden. Ráadásul eléggé befolyásolható. Na, ő még nem nőtt fel. Viszont találkoztam már ennek is az ellentétével is.

Elhiszem, hogy ezt nehéz lenyelni a szülőknek, mert a lány mindig is az "ő kicsi kislánya marad", akivel "mi lesz, ha teherbe esik". de ez a gondolkodás inkább szülőnek egy görbe tükör. Ha ugyanis normálisan tudnának nevelni, akkor nem kellene attól félni, hogy "teherbe esik" az együtt alástól. Nagy titok ám, de nem minden együtt alvás egyenlő a dugással.

Ha nekem lesz egy lányom, normális ember módjára fogom nevelni, aki képes felelősségteljes döntéseket hozni. A "hujujujuj, kicsi vagy még hozzá" mentalitást meg meghagyom másoknak.

2015. okt. 21. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!