Down szindrómás lehet?
Sziasztok!
Három napja született meg a gyermekem, a zárójelentésen a következőeket írták le:
Jobb kézen 4 ujjbarázda, talpain szandálbarázdák, hypertónia, systolés zörej :(((
A szemei tényleg kicsi olyanok, mint egy kis kínainak, illetve ha nyitva van a kisszája állandóan lóg a nyelve.
Utánaolvastam a betegségnek és sok helyen a fenti tüneteket írták le.
Szerintetek rohanjak kromoszómavizsgálatra, a korházban miért nem mondtak semmit erről az egészről, csak hogy menjünk vissza két hét múlva???? :((((
Tudtok helyet ahol lehet kromoszómavizsgálatot csinálni csecsemőnél, gyors eredménnyel?
Ugye még lehet egészséges?
Valaki járt hasonlóan, ha igen mi lett a kimenetele????
Köszönöm!
Nagyon köszönöm, aranyosak vagytok!
Reménykedem!!!

Szia! Csak a zörejjel kapcsolatban tudnék neked javaslatot tenni. Jelentkezzél be gyermek szív UH rendelésre. Ugyanúgy mint egy felnőtt szív uh-on, megnézik a Babád szívét és néznek ekg-t is.
A kislányomnak a szívén születésekor volt egy pici lyuk a jobb és a bal pitvar között. Ez a lyuk a magzati életben kell és a terhesség utolsó heteiben zárul... kinek mikor. Nálunk ez nem zárult - korababa - és szívzörejt okozott, amellyel nem kell már tenni semmit. Mostmár négy éves, semmi baja de a rendszeres felülvizsgálatok maradnak, akkor is, ha mostanra már bezárult a lyuk.
A zörejt alapvetően az okozza, hogy a lyukon rendellenesen áramlik a vér és az áramlásnak "hangja" van. A hypertóniát a szív uh-on szintén kell, lehet vizsgálni. Azért azt hozzátenném, hogy egy üvöltő csecsemő vérnyomása kb arra hasonlít mint amikor egy felnőtt valamiért nagyon pipa lesz= mindkettő magas. Szív uh. Ezt javasolnám, ezt viszont minél hamarább. Minden jót kívánok Nektek, mindenek előtt nyugalmat és jó egészséget!

Laikus vagyok, de nekem így képek alapján telejsen rendben van.
Viszont még azt is megjegyzem, hogy valami csodaszép, arányos baba, tényleg öröm nézni a kis bájos arcocskáját!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!