Down szindrómás lehet?
Sziasztok!
Három napja született meg a gyermekem, a zárójelentésen a következőeket írták le:
Jobb kézen 4 ujjbarázda, talpain szandálbarázdák, hypertónia, systolés zörej :(((
A szemei tényleg kicsi olyanok, mint egy kis kínainak, illetve ha nyitva van a kisszája állandóan lóg a nyelve.
Utánaolvastam a betegségnek és sok helyen a fenti tüneteket írták le.
Szerintetek rohanjak kromoszómavizsgálatra, a korházban miért nem mondtak semmit erről az egészről, csak hogy menjünk vissza két hét múlva???? :((((
Tudtok helyet ahol lehet kromoszómavizsgálatot csinálni csecsemőnél, gyors eredménnyel?
Ugye még lehet egészséges?
Valaki járt hasonlóan, ha igen mi lett a kimenetele????
Köszönöm!

A barazdara eleg megnyugtato valaszok szulettek itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Ne ijedj meg, nem lesz semmi baj. Esetleg képet tudsz feltenni, mi nem vagyunk elfogultak, hátha más szemmel látnánk.
Amúgy jó egészséget kívánok és kívánom, hogy legyen egészséges a babád.

uh-on nem láttak semmi gyanúsat? Terhesség alatt nem végeztettél esetleg valamilyen down szindrómát kimutató tesztet?
Megkérdezhetem hány éves vagy?

Igyekszem én is, de rettegek.
Voltunk az istenhegyi úton a 12. Héten kombinált teszt 1:35000 downra. Minden negatív volt

Az ultrahangon rendben volt minden?
Nem akarlak elkeseríteni, de ennyi véletlen egybeesés nincs.
Olyannal találkoztam már sajnos többször is, amikor a terhesség alatt semmi eltérés nem volt, minden vizsgálat tökéletes, és mégis Down-szindrómás gyerek született.

Hatisnak irom, h hipertonias a baba, magasvernyomast mertek nala, plusz szivzorej van, ezek mind tovabbi kivizsgalast jelentenek, de az esetek nagy szazalekaban kinovik a kicsik.
A gyerek izomzata hipoton? Rongybabahoz szoktak hasonlitani, ernyedt izomzata van?
Ha tennel fel kepet, szivesen megneznem en is, latszodnia kell, ha fennall a Down szindroma.
A barazda siman lehet egeszseges embernel is, a logo nyelv kicsit arulkodobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!