Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Down szindrómás lehet?

Down szindrómás lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Három napja született meg a gyermekem, a zárójelentésen a következőeket írták le:

Jobb kézen 4 ujjbarázda, talpain szandálbarázdák, hypertónia, systolés zörej :(((

A szemei tényleg kicsi olyanok, mint egy kis kínainak, illetve ha nyitva van a kisszája állandóan lóg a nyelve.

Utánaolvastam a betegségnek és sok helyen a fenti tüneteket írták le.

Szerintetek rohanjak kromoszómavizsgálatra, a korházban miért nem mondtak semmit erről az egészről, csak hogy menjünk vissza két hét múlva???? :((((

Tudtok helyet ahol lehet kromoszómavizsgálatot csinálni csecsemőnél, gyors eredménnyel?

Ugye még lehet egészséges?

Valaki járt hasonlóan, ha igen mi lett a kimenetele????

Köszönöm!

2015. okt. 18. 20:23
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
38%
Hát ha valóban down szindrómás ,akkor már eleve egészséges nem,de ha ilyen kicsi korban felismerik,akkor lehet fejleszteni és segíteni rajta!!
2015. okt. 18. 20:38
 2/38 anonim ***** válasza:

A barazdara eleg megnyugtato valaszok szulettek itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2015. okt. 18. 20:40
 3/38 anonim ***** válasza:
33%

Ne ijedj meg, nem lesz semmi baj. Esetleg képet tudsz feltenni, mi nem vagyunk elfogultak, hátha más szemmel látnánk.

Amúgy jó egészséget kívánok és kívánom, hogy legyen egészséges a babád.

2015. okt. 18. 21:26
 4/38 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, képet is tudok majd feltenni
2015. okt. 18. 21:52
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

uh-on nem láttak semmi gyanúsat? Terhesség alatt nem végeztettél esetleg valamilyen down szindrómát kimutató tesztet?

Megkérdezhetem hány éves vagy?

2015. okt. 18. 21:52
 6/38 anonim ***** válasza:
32%
Hat, csak mondtak volna valamit a korhazban, szoval szerintem eloszor probalj megnyugodni (persze nekem se menne, es szerintem senkinek). Hogyan szuletett, termeszetesen vagy csaszarral, hosszu volt a szules? A hypertonia miatt egy par het mulva mar vinnem is devenyeshez, mert az mozgasbeli elmaradashoz vezethet (sajnos volt ismerosom, aki nem vette eszre,vagy nem akarta eszrevenni, hogy nem fejlodik rendes utemben a baba mozgasa, es ezert mindent nagyon keson es rosszul csinalt, ami viszont kesobb tanulas, es magatartasbeli problemakhoz vezethet a rosszul rogzult idegpalyak miatt!!), viszont ha idoben fejlesztest kap, teljesen normal utemben fejlodhet, tehat ez a resze szerencsere tokeletesen fejlesztheto. A tobbihez sajnos nem tudok hozzaszolni, de ird meg majd kerlek, ha kiderul valami!
2015. okt. 18. 22:04
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján én minél hamarabb utána járnék. A terhesség eleji vizsgálatoknál nem volt semmi eltérő?
2015. okt. 18. 23:36
 8/38 A kérdező kommentje:

Igyekszem én is, de rettegek.

Voltunk az istenhegyi úton a 12. Héten kombinált teszt 1:35000 downra. Minden negatív volt

2015. okt. 18. 23:48
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Az ultrahangon rendben volt minden?

Nem akarlak elkeseríteni, de ennyi véletlen egybeesés nincs.

Olyannal találkoztam már sajnos többször is, amikor a terhesség alatt semmi eltérés nem volt, minden vizsgálat tökéletes, és mégis Down-szindrómás gyerek született.

2015. okt. 19. 00:11
 10/38 anonim ***** válasza:

Hatisnak irom, h hipertonias a baba, magasvernyomast mertek nala, plusz szivzorej van, ezek mind tovabbi kivizsgalast jelentenek, de az esetek nagy szazalekaban kinovik a kicsik.

A gyerek izomzata hipoton? Rongybabahoz szoktak hasonlitani, ernyedt izomzata van?

Ha tennel fel kepet, szivesen megneznem en is, latszodnia kell, ha fennall a Down szindroma.

A barazda siman lehet egeszseges embernel is, a logo nyelv kicsit arulkodobb.

2015. okt. 19. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!