Edwards pozitiv 1:70 . hematoma. Verzes miatt kijohet rossz aranyszam?
Ezt találtam az Edwards-ról.Sajnos nem túl biztató.
Az Edward-szindróma a második leggyakoribb genetikai rendellenesség a Down szindróma után. A 18-as kromoszóma triszómiája miatt alakul ki. Mentális és motoros funkciók kiesésével, jellegzetes ökölbe szorított kézzel jár együtt, korai halálhoz vezet. Ez a betegség tehát élettel össze nem egyeztethető, nem úgy, mint a Down-kór.
Sokszoros fejlődési rendellenességet észleljük, ezek: értelmi fogyatékosság, az arc számos fejlődési rendellenessége, szívfejlődési rendellenességek, vesefejlődési rendellenesség, sérvek, a csípő, a kezek és a lábak (ujjak is) fejlődési rendellenességei, nyúlszáj, farkastorok, a nyelőcső, köldök (pl. omphalocele) fejlődési rendellenessége. Természetesen nem minden esetben áll fenn az összes fejlődési rendellenesség, de bizonyára egyszerre több, és ezek az élettel általában összeegyeztethetetlenek, ill. az ilyen gyermekek általában 3 hónapos koruk előtt meghalnak, többnyire a szív fejlődési rendellenessége miatt. Gyakorisága ennek a genetikai rendellenességnek 1:8000 születéskor.
Az Edwards-kórról azért hallunk kevesebbet, mert olyan súlyos, hogy általában nem születnek meg az ilyen babák, hanem még magzati korban elhalnak, míg a Down-kóros babáknál jóval jobbak a túlélési esélyek.
Még mindig én(az eddigi 2 válaszoló).Ne aggódj,mert
nem visz előrébb.Tudom,mert a 2. és 3. gyerekemnél szükség volt invazív vizsgálatra(2.-nál amnio,a 3.-nál CVS).
Most nincs magán cég,ahol előbb megvan az amnio eredménye?A CVS-t megcsinálják-én is magánúton csináltattam(Istenhegyi Klinika),2012-ben 60 ezer ft volt,4 nap alatt kaptam eredményt,és-mivel hajtott az idő-az amniot is(2008 Telki Magánkórház 150 ezer ft volt,3 nap után eredménnyel).Nem tudom,hogy manapság magán úton lehet-e amniot végeztetni,de én nagyon örülök,hogy volt rá lehetőségem...minden szempontból.
Jaj Istenem!Nem próbálod meg az Istenhegyi Klinikát?!A Hajdú Krisztina genetikust?Volt már itt egy olyan kismama(én ajánlottam Neki),akinek segített(SOS fogadta,csinált UH vizsgálatot,és megcsinálta Neki az amniot az ÁEK-ban).Ne hagyd annyiban!Minden nap számít!Akár már most próbálj oda telefonálni.Most nézem meg az oldalukat,a CVS 68 ezer ft,és már csinálnak amniot is(még 2012-ben nem végezték),az 98 ezer.De 1-2 hét alatt eredmény van!!!!!Nem tudom anyagilag hogyan állsz,de ha van rá módod,menj hozzájuk.A 15. hétig CVS-t is végeznek.Mindenképpen hívd fel Őket,mondd el,hogy nagy gondod van!Itt az elérhetőségük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!