Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem nem vagyok jó anya....

Úgy érzem nem vagyok jó anya. Mit tehetnék, hogy meg tudjak változni?

Figyelt kérdés
22 hónapos a nagyobb és nemsokára születik a kistesó. Úgy érzem hiba volt. Én nem vagyok jó anya. :( Folyton türelmetlenkedem, nincs nap, hogy legalább egyszer ne kiabálnék, mert elfogyott a türelmem. Nem tudok sokáig játszani sem. Szoktunk, de szerintem unalmas vagyok. Nagyon szeretem őt és nagyon szeretem a picit is már most. De ennél százszor jobb anyát érdemelnének. Olyat, aki sokat nevet, vicces, szórakoztató, türelmes és kedves. Én meg csak durmogok egész nap :(
2015. okt. 13. 20:05
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Vidd bölcsibe, vagy családi napközibe a nagyot, ha ennyire nem bírod. Egy 2 évesnek amúgy sem megfelelő program egész nap azt nézni, hogy az anyja szoptatja, meg pelenkázza a tesót.
2015. okt. 13. 20:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezzel nem értek egyet, de köszi a tanácsot. Nem lesz bölcsis. Én akarok fejlődni, nem őt akarom lepasszolni és büntetni a saját gyengeségeim miatt. Akinek nem zsigerből jött a jó anyaság az hogyan tanulta meg mit tegyen?
2015. okt. 13. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem anyaság kérdése, hanem önfegyelemé. Hogy hiába stresszes a helyzet, saját magadat kívülről nézve is tudsz higgadt maradni.

A legtöbb munkahelyen se puffognak az emberek, pedig sok idegesítő dolog történik velük. Mert ott következménye van.

Itt nem fog kirúgni a gyerek, de gondolj arra, hogy hasonlóképpen fegyelmezned kell saját magadat.

Egyúttal keresd meg magadban, hogy mi okozza ezt az alapfeszültséget, mivel nem vagy elégedett. Magaddal,a házasságoddal, az életutaddal?

A bölcsőde egyébként nem rossz ötlet, mert ha megfeszülsz, se tudsz egy szem felnőttként 5-10 kortársat helyettesíteni. Szüksége lenne már a szociális ingerekre, amit mondom, azért nem tudsz te megadni neki, mert egy személyben nem tudsz közösség is lenni.

2015. okt. 13. 20:42
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Fel a fejjel! Egy "rossz" anyát nem érdekli milyen hatással van a gyerekeire, úgyhogy Te biztos nem vagy az. Nincs a földön olyan anya aki ne faradna el es ne etezne úgy en ezt nem bírom. Hidd el aterzem amit írsz, egy ket eves kis ördögfiókával vagyok itthon a kezdetektől 0 segítseggel.

En azt javaslom neked gondold magad az Ő helyzetébe, vagy gondolj arra ő meg milyen picike nem erti meg a komplett összefüggéseket. Es ha szakad a cerna akkor gondolj arra, hogy Te mit szólnal az anyukadhoz, ha te lennel a gyereked. (Ez most hülyen hangzik, de remelem erted mire gondolok).

Humor csak így lehet! Nem szabad befeszülni.

2015. okt. 13. 20:42
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
mintha csak rólam írtál volna, egy két különbséggel. nekem csak 14 hónapos a fiam és nem vagyok terhes, de naponta többször is a sírás kerülget annyira ideges leszek. ha öltözködésre kerül a sor, pl kabátot adok rá, vagy 5percig tart. hiszti-hiszti....én meg szétrobbanok. sajnos tanácsot nem tudok adni, én annyit teszek hogy mély levegő és csak nyugi, nem adom át magam az idegességnek, és folyton arra gondolok, amit az előző írt, hogy ő még kicsi, és nem ért mindent. általában ez(ek) ott és akkor segítenek de azt még percekig tombolni tudnék :)
2015. okt. 13. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Óóó... dackorszak.

Szép emlékeim vannak róla, konkrétan nekiálltam őszülni. :( huszonévesen...

Kitartás! Elmúlik!

Ne akarj szuperanya lenni.

Legyél emberanya. Néha hibázunk, megbotlunk, sírunk picit, de szeretjük a gyerkőcöt.

Javaslom a kismamablog facebook oldalát.

Amúgy ha nem akar veled játszani akkor hagyd.

Lesz még matricababa ő is. A lányomnak is volt ebben a korszakban ilyen időszaka, hogy szinte kizavart a szobájából. Most próbál önállósodni, szóval használd ki, és pisilj csukott ajtónál :D!

2015. okt. 13. 22:30
 7/8 anonim válasza:
66%
szerintem nem vagy rossz anya csak nagyon megszeretnel felelni mikozben csak hagynod kellene hogy a dolgok maguktol menjenek.. en is pont ugyanez voltam mint te nem tudtam a fiammal jatszani, mindig minden rossz volt, minden idegesitett..aztan valtoztatttam a dolgokon pl: rengeteget beszelgettem a fiammal minden lehetseges dologrol ami ot is es engem is megnyugtatot.. magadban kellene elrendezned hogy mijen anya is szeretnel lenni vagyis mijen tipusu aki kiabal, ideges (amilyen most vagy) vagy kituzod magad ele hogy marpedig barmi zajlik korulottem nem ereztetem a gyerekemmel mert az az o rovasa megy.. probalj egy kis idot szanni magadra hidd el maskent fogsz latni mindent
2015. okt. 13. 23:49
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

Sokat vársz magadtól. Nehogy elhidd, hogy minden anya folyton nevetgél, vicces és szórakoztató, továbbá soha nem emeli fel a hangját. Ugyan már... Olyan helyen élek, ahol nagyon sok kisgyerekes család lakik. Újbuda.

Nincs olyan anyuka, akit ne hallottam volna már kiabálni az utcán, az oviban a gyerkőccel, magamat is beleértve.

Nem vagyunk gépek, továbbá az anyaság kevésbé elismert, nagyon kemény "meló". Minden napban vannak szép pillanatok, koncentrálj inkább ezekre, és máris kevésbé tűnik majd sötétnek a helyzet.

Én sem játszom órákat a gyerekeimmel, mert nem tudok olyan izgalmas játékokat kitalálni, nincs gyermeklelkem. Igen, felemelem a hangom, igen, néha feszült vagyok. Viszont, amikor este odabújik, megölel, és azt mondja (mert már 5 éves), hogy te vagy a legszebb, legjobb anyuka a világon, akkor hidd el, picit sem érdekel, hogy más mit gondol!

Hidd el, veled sincsen semmi baj!

Egy 3 gyermekes anyuka

2015. okt. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!