2 évesem pofon vágott. Mi ilyenkor a helyes reakció?
Engem arcon harapott a fiam egy hasonló szituban, ugyanúgy kapott reflexből egy fülest. Nem vagyok rà büszke, de piszkosul fàjt a harapàs.
Azóta sem fordult elő ilyen, bàr ütni màr próbàlt. Olyankor a kezét fogom meg.
Engem pont tegnap rúgott meg a 2 évesem, hasonlóan banális okból kifolyólag.
Én lefogtam a lábát, és a szemébe nézve elmondtam, hogy ez nagyon fájt, ilyet nem csinálunk soha, most anya szomorú, megy takarítni. Nagy durcásan mondta, hogy "jó". Otthagytam, pár perc múlva már ott toporgott a lábam alatt, piszkálta a nadrágomat, próbálta felhívni magára a figyelmet. Mondtam neki, hogy most hagyjon, megbántott. Elszaladt, majd szintén pár perc után visszajött, és azt mondta "bocsánat anya".
Utána megbeszéltük a dolgot, és ment minden a régi kerékvágásban.
Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi a helyes reakció, nálunk így alakult most, egy alkalomból nem akarok hosszútávú következtetéseket levonni, de úgy tűnik bevált, mert megértette, hogy rosszat tett és ilyet nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!