Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogsi vagy autó nélküli...

Jogsi vagy autó nélküli anyukák. Megáll az élet autó nélkül? Hogyan élitek meg azt, hogy jönni-menni kell a gyerekekért, vinni edzésre.

Figyelt kérdés

Összefoglalva: Megszenveditek ezt? Vagy azért túlélhető?

Köszönöm hogy ha írtok :)

#jogosítvány #autó #Anya. Kisgyerek
2015. okt. 12. 12:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Ja, az edzésekhez: heti 3x2 órát edzenek a fiaim egy szomszédos városban, ami innen 15p kocsival, busszal kb. 45 lenne, mert körbemegy a busz és minden bokornál megáll :)

Az edzések fél5-kor kezdődnek, én pedig 4-ig dolgozom, vagyis kocsi nélkül esélyem sem lenne elhordani őket, így is egy őrült rohanás a délután...

2015. okt. 12. 12:53
 12/34 anonim ***** válasza:

Kérdező: amúgy kocsival gyorsabban odaérnétek?

Én sosem értettem, hogy akik pl. metróvonalon laknak, azok miért nem járnak metróval? Kocsival Bp-en belül szerintem nehézkesebb közlekedni és ezt tapasztalatból mondom.

A múltkor anyukámat vittem a 18. kerületből Újpestre és 1,5 óra volt az út, ami neki villamossal és metróval max. 1 óra lett volna.

Nem is járok be a városba kocsival, csak ha nagyon muszáj...

2015. okt. 12. 12:58
 13/34 A kérdező kommentje:

9: Megértelek! Szerencsére én azért"zsúfoltabb" helyen lakom. De a város szélén. Innen mindent csak busszal lehet elérni.

Örülök hogy írtatok még. Bevallom, kissé rámijesztett a rokonom, de ő ilyen. Nem ő a jó példa. Hanem ti. :)

2015. okt. 12. 13:00
 14/34 anonim ***** válasza:
68%

"Ha szerinted nem, akkor nem kellene még g

gyereket vállalod, mert agyilag nem tartasz még az ahhoz szükséges szinten"

Ez nem az agykapacitáson múlik. Én vállalom, hogy nekem nem megoldható az élet autó nélkül. A faluban lehet gyalogolni, teszem ezt rendszeresen, de télen nem biztos, hogy kilométereket sétálnék a gyerekekkel az oviig, nem kockáztatom, hogy megfázzanak. Edzés nincs helyben, a szomszéd városba kell eljutni. A buszközlekedés rémes, nem összeegyeztethetőek az időpontok. Bicikli kizárva, mert a városba vezető főúton NEM lehet biciklivel közlekedni.

Egyébként első gyerekem születésénél még nem volt jogsim, és a városban éltünk. Mindenhová eljutottam, de itt vidéken ezt egyszerűen képtelenség kivitelezni.

2015. okt. 12. 13:01
 15/34 anonim ***** válasza:
69%

2 éves gyerekem van. Ha átszállásra van szükség, egyszerűen beteszem a háti hordozóba és viszem magamon. (Ennek köszönhetően plusz kiló se maradt rajtam, nem egy könnyű gyerek. Mondjuk ha ezt beírom általában kiderül hogy a kommentelők 90%-a gerincbeteg és én vagyok talán az egyetlen egészséges gerincű a Földön, mindenki másnak létszükség az autó:P)

Rövidebb távra simán jön velem kézen fogva gyalog a gyerek.

Nagyszülő párosok 2 különböző városban élnek. Mindkét helyre vonattal megyünk, gyerek imádja, szerintem még nagyobb élmény neki mint kocsiban lekötve órákig ülni. Ráadásul mindketten vele foglalkozunk utazás közben, ezt is szereti, hogy szülei tudnak rá figyelni, nem az utat kell nézni.

Férjemnek is egyszerűbb busszal menni a munkába, itt van a megálló 15 méterre a kapunktól és 10 percre gyalog a munkahelytől teszi le. Férjem szívesebben olvassa reggel a híreket útközben, minthogy idegbajt kapjon a dugóban vezetéstől.

Spórolás a másik oka, hogy nincs autónk. Férjemnek csak tömegközlekedést fizetik a munkahelyen, benzint nem.

Illetve mi Tescoba meg ilyen helyekre nem szoktunk járni, zöldséget/gyümölcsöt/húst termelői piacon veszem, kenyeret meg a péknél. Műszaki cikket műszaki boltban férjem megnézi, és ha tetszik, neten megrendeli a legolcsóbb helyről.

2015. okt. 12. 13:02
 16/34 A kérdező kommentje:
Az edzések autóval Közelebb lennének. De nem vagyok kétségbeesve a busszal való utazástól. Pedig erős látássérült vagyok. Este nehézkes a közlekedés, de nappal minden szuper :)
2015. okt. 12. 13:03
 17/34 anonim ***** válasza:
68%
Attól is függ, ki hol lakik. Mi vidéken, egy kis településen élünk, kb. 20 perc kocsiútra a legközelebbi várostól. Van egy kicsi csemege és egy húsbolt, illetve gyógyszertár, továbbá helyben van a védőnő rendelője, ahova simán elmegyünk babakocsival, de pl. zuhogó esőben nem gyalogolnék 4 km-t, hogy ezeket elintézzem. Emellett párom elég sokat dolgozik, ráadásul kötetlen munkaidőben, így a nagy bevásárlásokat, hivatalos ügyeket a városban többnyire én intézem a gyerekkel, amit kocsi nélkül elég nehezen tudnék megoldani.
2015. okt. 12. 13:04
 18/34 A kérdező kommentje:
Van egy barátnőm, aki kicsi faluban lakik. Oda valóban el kellene egy autó. Azt már nem tudom, mi lenne, ha én laknék ilyen helyen.
2015. okt. 12. 13:06
 19/34 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igen, 4km az valóban sok gyalog is.
2015. okt. 12. 13:07
 20/34 anonim ***** válasza:

17-es vagyok

4 km oda-vissza, amit egyébként simán megteszünk naponta, de ahogy írtam, bizonyos időjárási körülmények között nem kínoznám magunkat.

2015. okt. 12. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!