Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Izrael névről vélemény?

Izrael névről vélemény?

Figyelt kérdés

Párommal mindenképpen bibliai névre gondoltunk és ez tetszett meg.

Vélemény?

2015. okt. 9. 18:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, te meg egy végtelenül ostoba ember. :)
2015. okt. 9. 20:24
 22/28 anonim ***** válasza:
Ilyen névvel ne csodálkozz ha majd kerítést húz a szomszéd kertjébe és lecsúzlizza a szomszédot ha oda akar menni.... Ha meg kap érte egy pofont akkor visít, hogy segítség, nácik...
2015. okt. 9. 20:43
 23/28 anonim ***** válasza:

Kicsit hadd offoljak:

A Bibliában először nem mint ország neve jelenik meg az Izrael, hanem személynévként. Ezt a nevet kapta másodjára Jákob pátriárcha. Az ő leszármazottaiból lett aztán az ország.

S most akkor a válaszom:

Hangzásra szép név, de hitvalló keresztyénként nem adnám a gyermekeimnek.

2015. okt. 9. 20:44
 24/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem, kisbogár, nem vagyok náci. :) Újra leírom, hogy icipici agyad is feldogozza: nem csak a nácik csúfolódnak, de továbbmegyek, azok mást csinálnak, sokkal csúnyább dolgokat. Rémlik valami a XX. századból? Te egy idióta vagy, fogalmad sincs, mi az, hogy náci.

És még provokálsz is. Remélem, lány lesz a szerencsétlen.

Jelentelek.

2015. okt. 9. 21:00
 25/28 anonim ***** válasza:
85%
Hagyjátok, a kérdező egy ostoba szar, már bocsánat. Adja csak ezt a nevet a kölykének, nem nekünk fog fájni ha mindenki körberöhögi majd a kis Izraelt. :D Meg persze saját magából is komplett hülyét csinál, bár ez a mocskos alpári stílusa mellett eltörpül majd:) Csak tudnám, hogy egy "nácizó" idióta véglénynek miért kell gyerek...:)
2015. okt. 9. 21:16
 26/28 anonim ***** válasza:
Ez vagy troll, vagy egy szellemi csökevény.
2015. okt. 10. 01:30
 27/28 anonim ***** válasza:
96%

Arany bogár, minek kérdezel véleményt, ha nem fogadod el senkiét? Történetesen zsidó vagyok, de nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek, mert - mint már írtam -, nem tudok személynévként gondolni rá. Mindettől függetlenül tudom, hogy eredetileg személynév volt, de a hajamra kenhetem ezt a tudásomat, ha egyszer még én magam sem tudok elvonatkoztatni attól, hogy ma elsősorban helységnévként használatos. Hülye példa, de nekem nagyjából ilyen lenne az is, ha valakit Balatonnak hívnának.

Az alja náci köröket meg kerülgetheted, ahogy akarod, attól még vannak ilyen felfogású emberek sajnos, és akár tetszik, akár nem, bárhol kapcsolatba kerülhetsz vele, ahol a neved (ez esetben a gyerek neve) elhangzik. Bankban, orvosnál, okmányirodában, oktatási intézményben, munkahelyen, akárhol. Ezzel nem azt mondom, hogy ne válassz olyan nevet, ami tetszik, az én fiamnak is héber neve van, és nem is túl gyakori, szóval nem egy Ádám vagy egy Dani. De azért nem kell neked sem játszani a hülyét, és úgy csinálni, mintha még a lehetőség sem merülne fel.

Az meg tök jó, hogy te már látod előre, hogy két év múlva hol fogsz élni, de ezt ekkora mellénnyel kijelenteni leginkább csak röhejes, mások számára meg irritáló. Volt, hogy mi is terveztünk külföldre költözést, aztán mégis máshogy döntöttünk. Nem azért, mert nem jött össze, csak úgy alakult, hogy mégis jobb volt itthon maradni. De olyan is megesik, hogy valami nem várt esemény keresztül húzza az ember számításait. Szóval két évre előre ilyeneket tényként közölni nem túl szerencsés.

2015. okt. 10. 08:15
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem kívánok beleszólni a név választás ,csak egy-pár tudnivalót szeretnék leírni az Izrael névvel kapcsolatosan.

Nos......

Az a név ,hogy Izrael ,magát a zsidó népet, a zsidóságot.

A tórában 12 törzset Izrael néven említi.

Szóval az a név ,hogy Izrael ,nem egy konkrét területre,országra,államra vonatkozik ,hanem magára a népre (héberül: há'ám).

Egyszóval Izrael (cionista) állama szó szerint ellopta ezt a nevet.

Egyébként meg nem én vagyok az egyetlen zsidó aki ezt így látja.....

https://www.youtube.com/watch?v=me4FqdrmVBs

4:26-tól 4:35-ig érdemes megnézni.

Magyarán az izraeliták (héberül: ám jíszrá'el) és Izrael (cionista) állama (héberül: Medinát (cioni) jíszrá'el) messze van egymástól.

UI: Egyébként tényleg nem szeretnék bele szólni ,de én se nagyon adnám a gyerekemnek ezt a nevet.

Üdv!

2015. okt. 10. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!