Izrael névről vélemény?
Párommal mindenképpen bibliai névre gondoltunk és ez tetszett meg.
Vélemény?

Hát én rögtön a női nevek között kezdtem keresni, és épp akartam írni, hogy nem anyakönyvezhető Magyarországon, amikor láttam a kommentedben, hogy férfinév, és valóban ott is van a listában. Szerintem ezzel elmondtam a lényeget.
Van egy csomó nagyon szép bibliai eredtű név, amire nem fognak visszakérdezni (ahogy az 1-es válaszoló írja Izrael-Izmael). Ilyenek pl. az Ádám, Ábel, Áron, stb.
De egyébként mindenki olyat válasszon, amilyen neki, és a párjának tetszik, én viszont nem adnám.

Az úgy igen. Akkor én Szaud-Arábiának hívom a gyerekemet. -.-
Most komolyan, ne sértődj meg érte, de szerintem nagyon gáz ez a név, és szerencsétlen gyereket egész életében szekálni fogják ez miatt. Persze ez a ti döntésetek, de véleményem szerint ez egy szar név. Mit szólnál például az Ádám-hoz, az is bibliai név. :)
Miért piszkálnák? Baromság.

Nem vagyok ateista, hívő keresztény vagyok, de akkor sem adnék ilyen nevet. Sőt ha zsidó lennék, akkor sem.
De annyi szép bibliai név van, könyörgöm. Persze, ez a ti döntésetek, ha nektek tetszik, senki nem áll az utatokba, de feltettél egy kérdést, ne sértődj meg, hogy valakinek nem tetszik ez a név.

Dehogy baromsag... latszik hogy soha eletedben nem jartal gyerekek kozeleben.
A nev maga biztosan nagyon szep, de ha nem vagytok ortodox zsidok (marpedig tuti nem, mert ilyen hulye zsido nem letezik), akkor ne add a gyerekednek, mert orok eleteben utalni fog erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!