Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Izrael névről vélemény?

Izrael névről vélemény?

Figyelt kérdés

Párommal mindenképpen bibliai névre gondoltunk és ez tetszett meg.

Vélemény?

2015. okt. 9. 18:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Mondjuk Kovács Izrael? Hát, elég béna. Ha meg már hallottál ilyet ismeretségi körben, és neked tetszik, akkor hajrá! Nem sértegetni, meg lefikázni kell azt, akinek nem tetszik, hiszen te kérdezted a véleményünket.

Nem is értem, hogy mire jó az ilyen kérdés. Idegen embereket kérdezni e leendő gyerekem nevéről?

2015. okt. 9. 19:03
 12/28 anonim ***** válasza:
Mit szólsz az Ádám, Áron, Máté, Márk, Dávid, Dániel, Péter, Tamás nevekhez?? Ezek a nevek is bibliai eredetűek, de ezek sokkal szebbek. ;)
2015. okt. 9. 19:04
 13/28 anonim ***** válasza:
87%
Ne haragudj, de szerintem vannak bibliai nevek, meg vannak olyanok, amik névként egyszerűen viselhetetlenek. Mondom ezt úgy, hogy az én gyerekeimnek is héber nevük van/lesz, de sosem adnék ilyet, hogy Izrael. Egyszerűen annyira nem személynévként van benne a fejemben, hogy képtelen lennék a gyerekemet így szólítani.
2015. okt. 9. 19:11
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem mozgunk alja náci körökben szóval nem hiszem hogy gond lenne azzal hogy piszkálnák. Egyébként is költözünk két év múlva Ausztráliába, ott meg elég gyakori név.
2015. okt. 9. 19:11
 15/28 anonim ***** válasza:
Ez nem "alja náciság" kérdése. Egyszerűen csak ez egy ország neve, nem emberé. Szerintem. De ha neked ez tetszik...
2015. okt. 9. 19:16
 16/28 A kérdező kommentje:
Most megkérdeztem facen a Dominika nevű ismerősömet hogy őt cikizték-e amiatt hogy az ő nevét egy ország is viseli és azt mondta nem. ;)
2015. okt. 9. 19:22
 17/28 anonim ***** válasza:

Akkor minek tettél ki kérdést?

Senki véleményét nem fogadod meg, pedig elvileg azért jöttél. Add a gyerekednek, de akkor minket hagyj békén.

És hogy válaszoljak is: Nincs az a pénz, amiért ezt a gyerekemnek adnám, mert borzalmas, minden szempontból.

2015. okt. 9. 19:42
 18/28 anonim ***** válasza:
jó, de azért egy Dominika teljesen más mint egy Izrael. De mondom, ez a te dolgod, nem az én gyerekem fog idióta nevet viselni. :)
2015. okt. 9. 19:45
 19/28 anonim ***** válasza:
Ja, ha zsidó iskolába adod, akkor nem fogják piszkálni. Ha ne, akkor nagyon kiszúrsz vele. Nem hiszem le, hogy tényleg nem látod a problémát.
2015. okt. 9. 19:49
 20/28 anonim ***** válasza:
Na igen, ha elhúztok külföldre, meg mindenki hülye, és csak a nácik csúfolódnak, akkor persze igazad van. Csak minek kérdezted akkor? Ez nem bibliai név, ez full zsidó név, nem az országnévvel van gond, nem érted? Céltáblát is rakhatsz rá ennyi erővel.
2015. okt. 9. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!