Anyukák van köztetek olyan aki otthon süti a kenyeret?
En inkabb kiflit, zsemlet, egyebb peksutit sutok itthon.
Kenyeret is neha, de foleg veszem (van egy nagyon jo pekseg mellettunk).
En is limara oldalarol szedek otletet es receptet.
utolsó vagyok
annyit változtattam csak, h 8 helyett 4 cikkre vgom, ezáltal kicsit másmilyen technikával (másik oldalról, kis húzogatással-nyújtogatással tekerem fel. az eredeti recept kiflijei tényleg kicsik, elférnek a tenyeredben, én meg bolti méretűt csinálok a 2. adagtól kezdve, mert addigra jól bemelegszik a sütő és kb a megadott idő alatt átsül a nagy is. így több a belső, puha, letekerhető kiflibél és kevesebb a "crust". mi így szeretjük.
Bár én már ritkán sütöm a kenyeret, a kérdés jól eső nosztalgiát ébresztett bennem!
Míg otthon voltam a gyerekkel sütöttem a kenyeret. Én is Limara oldalát használtam. A 75 dekás kovászos kenyeret a fiúk (a férjem és a fiam)2 evésre képesek voltak felfalni, és mindig megcsipkedték a meleg kenyeret. :)
A miértre pedig az a válasz, hogy szeretek sütni, szeretek dagasztani, szeretem a frissen sült kenyér illatát. És sajnálom, hogy most munka mellett nincs rá időm.
Kiflit, zsemlét szoktam sütni most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!