Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a volt...

Lehetséges, hogy a volt férjem kibújhat a gyermektartás alól, ha külföldre megy?

Figyelt kérdés
Volt férjemmel rossz a kapcsolatunk, és a nálam maradt kisgyerekünkre a bíróság viszonylag magas összegű gyermektartást állapított meg (60 ezer forint). Mivel ez neki nagyon nem tetszik, azzal fenyegetőzik, hogy külföldre megy, és nem fogja fizetni a gyermektartást. Elképzelhető ez? Ha ez tényleg bekövetkezik, a rendőrség nyomozna utána egyáltalán vagy nekem kellene? Hogy lehet ilyenkor behajtani rajta?

2015. okt. 8. 10:25
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Sajnos nem áll módomban kevesebbet kérni, mint amennyit a bíróság megítélt, mert valóban szükségem van a pénzre a pici élelmiszerallergiája miatt. Így is igyekszem spórolni, amivel csak tudok. Mindenesetre felvetem neki az ötletet, mert a havi 40 ezer még mindig több, mint a semmi.

Ugyanakkor megértem azt az álláspontot is, hogy valakinek a gyermeke nagykorúságáig akár egy magasabb összeget is kell fizetnie, és hogy ez kötöttséget jelent. Sok ez nem gond, mert a szülők elválnak ugyan, de a gyerekkel továbbra is jó a kapcsolatuk, és természetes, hogy gondoskodnak róla. Viszont az ismerősi körömben van olyan, hogy a lány gyakorlatilag rászedte a fiút, hogy ejtse teherbe, és most visszaél a törvény adta lehetőségével, miszerint a fiúnak gyerektartást kell fizetnie. Igaz, hogy nem 60 ezret, hanem kevesebbet, de ez közel két évtizedre számolva bizony már milliós összegre rúg, amit a becsapott apuka magától és későbbi családjától kényetelen elvonni, csak mert találkozott egy ilyen nővel, aki ezt tette vele.

A mi esetünk persze nem ilyen, ezért félek, hogy hiába van törvény, a volt férjemnek sikerül kibújnia alóla.

2015. okt. 8. 13:07
 22/32 anonim válasza:

Ha felveted neki, hogy fizessen csak 40.000-et, akkor azt én a helyedben úgy tenném, hogy fizessen ennyit, de ha nem, ha nem hajlandó rá, akkor menekülhet mert akkor a bíróság által kiszabott 60.000-ért fogod végigüldözni a világon ha kell évekig pereskedsz úgyhogy jól gondolja meg.

Szóval szerintem jól teszed, csak úgy add elő, hogy ne érezze úgy, hogy ő most bármilyen zsarolási pozícióba került..., ez egy egyszeri ajánlat a részedről.

2015. okt. 8. 13:12
 23/32 szántóvető ***** válasza:
69%
egyáltalán nem javaslom hogy te tegyél engedményt mert ettől gyengének és kétségbeesettnek fog tartani.maradj határozott,mondd neki hogy már régen el kellett volna indulnia.ja és szedd össze magad anyagilag amennyire csak lehet.
2015. okt. 8. 13:16
 24/32 anonim ***** válasza:
34%
Engem az asszony megcsalt, elváltunk és szépen a munkáltatómmal megbeszéltem, hogy jelentsen be minimálbérrel, a többi fizut pedig zsebbe kapom. Így csak 15-öt kell fizetnem gyerektartást. Még én fizessek amikor ő csal meg? Ha valami kell a gyereknek azt akár mikor szó nélkül megveszem.
2015. okt. 8. 13:21
 25/32 anonim ***** válasza:
88%
Ez jól működhet mindaddig, amíg táppénzre nem kell menned, uttsó. Az idő előrehaladtával erre egyre nagyobb az esélyed.
2015. okt. 8. 13:26
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
A főállásom mellett van egy jól menő vállalkozásom is, ami a jelenlegi feleségem nevén van. Nem hatna meg ha évekig táppénzen lennék!
2015. okt. 8. 13:58
 27/32 anonim ***** válasza:
33%
Aha. És azt tudod, hogy mire jó az IP-cím?:-)
2015. okt. 8. 14:00
 28/32 anonim ***** válasza:
0%
Akkor szólj a volt feleségemnek, hogy méressen be. Aztán bizonyítaniai is kell a minimálbéres dolgot. Az, hogy ide leírtam nem számít beismerésnek.
2015. okt. 8. 14:05
 29/32 anonim ***** válasza:
8%

"Aha. És azt tudod, hogy mire jó az IP-cím?:-)"

Hogy meghamisítsák küldöldi szerveren keresztül.:D

2015. okt. 8. 14:16
 30/32 anonim ***** válasza:
*külföldi
2015. okt. 8. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!