Lehetséges, hogy a volt férjem kibújhat a gyermektartás alól, ha külföldre megy?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Sajnos nem áll módomban kevesebbet kérni, mint amennyit a bíróság megítélt, mert valóban szükségem van a pénzre a pici élelmiszerallergiája miatt. Így is igyekszem spórolni, amivel csak tudok. Mindenesetre felvetem neki az ötletet, mert a havi 40 ezer még mindig több, mint a semmi.
Ugyanakkor megértem azt az álláspontot is, hogy valakinek a gyermeke nagykorúságáig akár egy magasabb összeget is kell fizetnie, és hogy ez kötöttséget jelent. Sok ez nem gond, mert a szülők elválnak ugyan, de a gyerekkel továbbra is jó a kapcsolatuk, és természetes, hogy gondoskodnak róla. Viszont az ismerősi körömben van olyan, hogy a lány gyakorlatilag rászedte a fiút, hogy ejtse teherbe, és most visszaél a törvény adta lehetőségével, miszerint a fiúnak gyerektartást kell fizetnie. Igaz, hogy nem 60 ezret, hanem kevesebbet, de ez közel két évtizedre számolva bizony már milliós összegre rúg, amit a becsapott apuka magától és későbbi családjától kényetelen elvonni, csak mert találkozott egy ilyen nővel, aki ezt tette vele.
A mi esetünk persze nem ilyen, ezért félek, hogy hiába van törvény, a volt férjemnek sikerül kibújnia alóla.
Ha felveted neki, hogy fizessen csak 40.000-et, akkor azt én a helyedben úgy tenném, hogy fizessen ennyit, de ha nem, ha nem hajlandó rá, akkor menekülhet mert akkor a bíróság által kiszabott 60.000-ért fogod végigüldözni a világon ha kell évekig pereskedsz úgyhogy jól gondolja meg.
Szóval szerintem jól teszed, csak úgy add elő, hogy ne érezze úgy, hogy ő most bármilyen zsarolási pozícióba került..., ez egy egyszeri ajánlat a részedről.
"Aha. És azt tudod, hogy mire jó az IP-cím?:-)"
Hogy meghamisítsák küldöldi szerveren keresztül.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!