Mitől hízik ennyire a fiam?
19 hónapos és 15 kg.
Édességet 2 hetente egyszer kap sütemény formában.
Egész nap alig eszik, reggeli és vacsora között csak csipeget.
Akkor mitől lehet?

Ebéd: nem eszik
vacsi: leves, főzelék, esetleg valamilyen tészta.
Ez nem jó így...

Szerintem is az ebédnek kellene rendesebbnek lennie, egy kiadós vacsorától lehet szépen hízni. Viszont ami még eszembe jutott: a pajzsmirigye rendben van? Mert ha tényleg nem eszik sokat (mi számít soknak mondjuk, lehet érdemes lenne kiszámolni, hogy pontosan hány kalóriát eszik, pl. egy hétig megnézni), szóval akkor lehet pajzsmirigy-alulműködés a háttérben. Annak tipikus tünete a hízás a kevés elfogyasztott kalória ellenére.
Viszont annak a hátterében állhat a mozgásszegény életmód, és a nem megfelelő étkezés: gyorskaja, fehér cukor, fehér liszt, ami, ha nem is teljes egészsében okozza, de sokban hozzájárul.

Azt mondod arànyos. Akkor miért baj a súlya?
Abban viszont mindenkinek igaza van,hogy ne az esti evéssel pòtolja a napközben kimaradt kalóriàkat! Ne engedd nasizni,csak étkezésekkor egyen.
Igazatok van. A vacsorát már próbáltam felcserélni, de 1 évesen valamiért elhagyta az ebédet.Azóta minden pró álkozásom ellenère sem eszik.
A pajzsmirigye rendben van, kb 1 hete vettek tőle vért.
A súlya nem probléma, csak megnéztem a táblázaton és 12 kg a normális max testsúly egy ekkora gyereknek.
Orvoshoz még el fogom vinni, már csak azèrt is hogy megnyugodjak.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.Ment a zöld kéz.

fura, ahogy írod, 1 évesen elhagyta az ebédet.
ilyen nincs, ezek szerint teljesen káosz a napotok, nincsenek meg az étkezések, nincs 10órai, ebéd, uzsonna. jól értem, attól függetlenül, hogy nem eszik, nem is ülteted le fix időben az étkezésekhez?
szerintem pont ezért ennyi a súlya, hisz egész nap éhezik, a szervezet ezt úgy kódolja, hogy ha kap ételt, akkor raktároznia kell, ez az oka, hogy 15 kiló. a szervezet betáraz az egész napos fix éhezésre. azonnal vezesd be, hogy üljön asztalhoz napi 5x és ezek mellé reggel és este kapjon 1-1 bögre tejet!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!