Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől hízik ennyire a fiam?

Mitől hízik ennyire a fiam?

Figyelt kérdés

19 hónapos és 15 kg.

Édességet 2 hetente egyszer kap sütemény formában.

Egész nap alig eszik, reggeli és vacsora között csak csipeget.

Akkor mitől lehet?

2015. okt. 7. 06:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ebéd: nem eszik

vacsi: leves, főzelék, esetleg valamilyen tészta.

Ez nem jó így...

2015. okt. 7. 09:38
 12/19 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Igen, egyetértek az előttem szólókkal. Vacsira tészta és hasonló ételek nem ideálisak. Ebédelni kellene rendesen és estére nem ilyen ételeket enni. Ettől függetlenül én azért beszélnék az orvossal, hogy mit javasol, mert annyi mozgás mellett, amit írsz, így sem kellene 15 kg-nak lennie ehhez a magassághoz.
2015. okt. 7. 09:41
 13/19 anonim ***** válasza:
Én 5 kilóval szültem a kislányom, most 13 hónapos és 14 kiló. Most kezdett el nyúlni. Hízni már nem hízik olyan ütemben mint eddig.
2015. okt. 7. 10:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is az ebédnek kellene rendesebbnek lennie, egy kiadós vacsorától lehet szépen hízni. Viszont ami még eszembe jutott: a pajzsmirigye rendben van? Mert ha tényleg nem eszik sokat (mi számít soknak mondjuk, lehet érdemes lenne kiszámolni, hogy pontosan hány kalóriát eszik, pl. egy hétig megnézni), szóval akkor lehet pajzsmirigy-alulműködés a háttérben. Annak tipikus tünete a hízás a kevés elfogyasztott kalória ellenére.

Viszont annak a hátterében állhat a mozgásszegény életmód, és a nem megfelelő étkezés: gyorskaja, fehér cukor, fehér liszt, ami, ha nem is teljes egészsében okozza, de sokban hozzájárul.

2015. okt. 7. 10:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Azt mondod arànyos. Akkor miért baj a súlya?

Abban viszont mindenkinek igaza van,hogy ne az esti evéssel pòtolja a napközben kimaradt kalóriàkat! Ne engedd nasizni,csak étkezésekkor egyen.

2015. okt. 7. 11:25
 16/19 A kérdező kommentje:

Igazatok van. A vacsorát már próbáltam felcserélni, de 1 évesen valamiért elhagyta az ebédet.Azóta minden pró álkozásom ellenère sem eszik.

A pajzsmirigye rendben van, kb 1 hete vettek tőle vért.

A súlya nem probléma, csak megnéztem a táblázaton és 12 kg a normális max testsúly egy ekkora gyereknek.

Orvoshoz még el fogom vinni, már csak azèrt is hogy megnyugodjak.

Mindenkinek köszönöm a segítséget.Ment a zöld kéz.

2015. okt. 7. 11:46
 17/19 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy ilyen magassághoz nem tűnik kövérnek. Lányom ugyanekkora 10 kiló, és jó husiban van, nem kövér, de olyan "babásan husis", 5 kiló plusszal igencsak duci lenne.
2015. okt. 7. 12:16
 18/19 anonim ***** válasza:

fura, ahogy írod, 1 évesen elhagyta az ebédet.

ilyen nincs, ezek szerint teljesen káosz a napotok, nincsenek meg az étkezések, nincs 10órai, ebéd, uzsonna. jól értem, attól függetlenül, hogy nem eszik, nem is ülteted le fix időben az étkezésekhez?

szerintem pont ezért ennyi a súlya, hisz egész nap éhezik, a szervezet ezt úgy kódolja, hogy ha kap ételt, akkor raktároznia kell, ez az oka, hogy 15 kiló. a szervezet betáraz az egész napos fix éhezésre. azonnal vezesd be, hogy üljön asztalhoz napi 5x és ezek mellé reggel és este kapjon 1-1 bögre tejet!

2015. okt. 7. 21:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóval egyetértek. Nem a súlya a legnagyobb gond, hanem az étkezési szokása. Te leülsz ebédelni?
2015. okt. 8. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!