Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem hízik az 5 hónapos fiam,...

Nem hízik az 5 hónapos fiam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

6 hónapos 2 hét múla, 6250g. 3050g-mal született. Eddig szépen hízott, de most egy hónap alatt 200g-ot, ebben a hónapban pedig 100-at. Anyatejes, igény szerint szoptatom, gyümit kap, most a védőnő tanácsára elkezdtük a főzelékeket is.

A doktornő sinlacot szeretne neki adni, én nem szeretném. Nagyon jó kedvű, vigyorgós, csak akkor sír, ha éhes. Forog minden irányba, kúszik, felhúzza magát ülésbe.

2014. ápr. 25. 14:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gond a kevés hízás, az enyém is 200g-okat hízik mióta mászik. Nekem mégsem mondták hogy ez gond lenne.
2014. ápr. 25. 14:08
 2/6 Tica0121 ***** válasza:
Fél éves korára "kell" megduplázni a születési súlyát, ez nálatok megvan. Az én kicsim is ennyiket hízott ebben a korban, és semmi baja. A sinlacot pedig adhatod neki a főzelékkel, azzal sűrítsd. Nem rossz, én is adom a kicsimnek.
2014. ápr. 25. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:

A súlyduplázás után a súlygyarapodás gyakran megáll. Másrészt lehet, hogy ebben a hónapban a hossza nőtt inkább. Ha elkezdted hozzátáplálni, ami el is fogad, a helyedben nem adnám a Sinlacot, pláne, ha van bőven anyatej. Bőven jó a súlya így is, 5 hónapos és már megduplázta a születésit.

Jókedvű, pisis-kakis pelenkája van elég, akkor szerintem minden rendben.

2014. ápr. 25. 14:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont ma tettem ki kérdest en is.

3040 geammal született, most 7 hósan 6500-600 gramm.

Nyugi, nekem sem vilt több, mint neked...:-)) ugyanennyi volt... Havi szinten 300-350grammot hízik.:-))

2014. ápr. 25. 15:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor sokat mozog :-) ezért nem hízik,amúgy is ilyenkor már vagy csak nő,vagy csak hízik,szóval ilyen kis hízás nem gond- pláne ha már mozog a baba :-)
2014. ápr. 25. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Sinlacot adhatod nyugodtan,az az ami nem okot allergiát,mert tej és ételallergiás csecsemőknek van. Nekem is keveste hízott,bár nekem csak 6 hós kora utántól.De hát elég nagy volt akkor is és most is másfél évesen,így nem aggódtam sose.Én azt hallgattam mindig,hogy túl sokat eszik meg túl nagy.
2014. ápr. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!