Anyukák! Igényeltétek az ingyenes étkezést az oviban/bölcsiben?
Mi jövedelem alapján igènyeltük, 1 gyerekünk van. 4 òrában vagyok bejelentve, ìgy a bevallott jövedelmünk alapján jogosultak vagyunk, amùgy nem, mert több a bevètelünk, csak nincs ròla igazolás. Az egyik ismerősöm szerint ez csalás.
A bölcsinkben összessen 5 gyerek után fizetnek tèrìtèsi dìjat. Szerintem sokan beìrták kamubòl a jövedelem alapù igènylèst, mivel jöv.igazolást nem kèrtek. Az nem csalás? Ennek nem nèznek utána? Ha kiderül h nem jogosultak az ingyenes ètkezèsre, akkor visszafizettetik velük?

3 gyermekünk van, ingyen jár a két ovis étkeztetése.
Viszont nem vagyunk rászorulva, úgyhogy adomány formájában tejelünk rendesen az ovinak, akárcsak tavaly.
Nálunk az intézményvezető kihangsúlyozta, hogy nem ellenőrzik még ugyan, ki jogosult rá valóban, mindenkinek a lelkiismeretére van bízva. Ez egyházi ovi, az emberek ismerik egymást (egy gyülekezethez tartozunk többnyire), tutira nem lenne képe meg lelkiismerete senkinek a csaláshoz.

Mi ha jogosultak lennénk rá,igényeltük volna.
De 800 ft-al meghaladtuk,így sajnos nem tudtuk igényelni.
Nagyon nehezen jövünk ki a fizuból,de ez van.Hátha egyszer nekünk is lesz valahol valami kedvezmény.
Ha majd csak a gyes jár a férjemnek,akkor már például jogosultak leszünk rá és kérni is fogjuk,mert a mai világban 1 fizuból élni elég necces.
(mielőtt valaki megkérdezné,hogy a férjem miért nem dolgozik,leírom,hogy eddig ő dolgozott,amíg én gyeden voltam és ő nálam is kevesebbet keres sajnos; illetve egyenlőre csak így tudjuk megoldani a gyerkőc bölcsibe hordását,segítségünk nincs,így ő csak alkalmi melókat tud vállalni én pedig hajnaltól éjszakáig dolgozok minden másnap)

én a bölcsibe vettem igénybe, ez év nyarán valahogy, még bölcsi előtt
önkormányzatnál kellett intézni, mindent kértek, jövedelmi igazolást, anyakönyvi kivonatot, bíróági végzést
és 1 Ft-al is meghaladta volna a határt, nem adjnák meg rászorultnak se. akkor mg 39.900 volt a határ az egy főre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!