Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha vki máról holnapra él a...

Ha vki máról holnapra él a gyerekkel, normális hogy más (rokon) meg azt ecseteli válaszként, hogy ők viszont meg 100 ezreket költenek, csak a gyerekük hobbijaira?

Figyelt kérdés
ennek mi lehet az oka, vagy a mögöttes tartalma, hogy van aki elsírja magát hogy így alakult, hogy lassan a híd alá.., erre azt válaszolják, hogy náluk meg a gyerek hobbija milyen sokat elvisz...?
2015. okt. 4. 23:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Mert egyébként mit várt a "csóró"?
2015. okt. 5. 08:51
 12/23 anonim ***** válasza:
31%

Nem,nem normális!Bunkó dolognak tartom.Kellene,hogy legyen annyi empátia benne (de nevezhetnénk akár "észnek" is) hogy nem nyomja az orrod alá,hogy "én meg dőzsölök,bammeg,sz.r neked".

Igen,van aki belerúg még egyet,más pedig segít a nála rosszabb helyzetben lévőnek.Nem anyagiakra gondolok,szerintem sokat dob a helyzeten,ha megpróbálja megvigasztalni,és kicsit jobb kedvre deríteni!

2015. okt. 5. 08:53
 13/23 anonim ***** válasza:
59%
Ehhez nem kell empátia, utolsó. Nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy valaki jó anyagi körülmények közé vállal gyereket és hirtelen maró holnapra kell élnie. Általában a semmire vállalja a gyereket az ilyen. Lehet, hogy az említett gonosz rokon anno próbálta meggyozni a kérdezőt, hogy ne munkanélküliként vállaljanak gyereket a segelyre, mert rossz vége lesz, de őt nem érdekelte. Egyébként pedig ha valaki anyagi témát hoz fel, arra egyértelmű, hogy a másik is azzal válaszol.
2015. okt. 5. 09:04
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

Különbözünk. Nekem pl eszembe nem jutna a másik nyomora hallatán azt ecsetelni, nekem milyen az anyagi helyzetem (akár jobb, akár rosszabb). Mindenkinek mást jelent a "probléma" és mindenkinek a sajátja a legfontosabb, de igazából a másik számára semmi jelentősége nincs hallani az enyémről, hisz úgyis a saját gondján pörög. Az emberek hajlamosak megpróbálni rálicitálni a másikra mindenféle kontextusú beszélgetéskor, ezt tudomásul kell venni, sajna átlagos reakció. Tehát a konkrét kérdésedre válaszolva: igen, normális a reakció mivolta, mondhatni tipikus emberi megnyilvánulás. (Megint más tészta, hogy etikus-e, fejlett EQ-ra vall-e stb, de te nem ezt kérdezted)

Különben azt gondolom, hogy ennyiből amit a kérdező leírt, senki nem vonhat le semmit, pláne pálcát törni nem szabad. Nem mindegy miképp hangzott el a bizonyos beszélgetés, milyen metakommunikáció kísérte, mik voltak az előzmények stb.

2015. okt. 5. 09:25
 15/23 anonim ***** válasza:
32%
Épp erről beszéltem!Elképzelem a szituációt -bár nem voltam ott- az előzményeket sem ismerem,de tőlem teljesen idegen,hogy így reagáljak.Nem vagyunk egyformák,szerencsére!
2015. okt. 5. 09:30
 16/23 A kérdező kommentje:
En sem tudnek igy reagalni max meghallgatom ha mar ertelmeset nem tudok hozza fuzni.a reakcio indokat, esetleg celjat nem ertem. Nekem olyannak tunt mintha egy olyan embernek, akune
2015. okt. 5. 11:53
 17/23 A kérdező kommentje:
Mintha egy olyan embernek, akinek nincs laba azt valaszoljak, o meg azt nem tudja milyen cipot vegyen fel
2015. okt. 5. 11:54
 18/23 anonim ***** válasza:
35%
Akkor még egyszer megkérdezem. Komolyan érdekel. Mit várt az, aki máról holnapra él, mit kell reagálni arra, hogy őt meg mindjárt kilakoltatják? Attól, hogy sajnálom, még nem lesz neki könnyebb. Persze, bunkóság ecsetelni, hogy nekem meg mennyi pénzem van, de akkor is érdekelne, hogy milyen szándékkal kezdte el ecsetelni a szerencsétlen a sanyarú sorsát!
2015. okt. 5. 11:58
 19/23 anonim ***** válasza:
31%
Még mindig azt mondom ne panaszkodjon. Lehet éppen nagyon is tehet a helyzetéről a szegényebb. Ismerek én is olyat aki a nyomorba szült, most meg folyton sajnáltatja magukat. Hát igen, neki én is beválaszolok, mert igenis tehet róla. Viszont van olyan, ahol betegség jött és így kerültek ilyen helyzetbe, tudom előtte mindent megtettek a jobbért, meg közben is. Neki eszembe se jutna olyat mondani, ami rólam szól, felajánlanám a segítségem. Szóval nagyon nem mindegy milyen a szituáció.
2015. okt. 5. 12:02
 20/23 anonim ***** válasza:
47%

"Nekem pl eszembe nem jutna a másik nyomora hallatán azt ecsetelni, nekem milyen az anyagi helyzetem"

Tévedés. A gazdagabb rokon nem ecsetelte az anyagi helyzetét, csak megemlítette, h neki is megvan ám a maga problémája. A kérdező volt az, aki elkezdte ecsetelni, h ők mindjárt a híd alá meg stb.

Most akkor Kérdező, lehet valaki pont a te kérdéseden háborodik fel, h mit panaszkodsz, mikor ő már egy hónapja az utcán él, illetlenség azt ecsetelni, h te még bezzeg házban élsz, meleg vízzel zuhanyzol és enni is tudsz.

2015. okt. 5. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!