Ha vki máról holnapra él a gyerekkel, normális hogy más (rokon) meg azt ecseteli válaszként, hogy ők viszont meg 100 ezreket költenek, csak a gyerekük hobbijaira?
Nem,nem normális!Bunkó dolognak tartom.Kellene,hogy legyen annyi empátia benne (de nevezhetnénk akár "észnek" is) hogy nem nyomja az orrod alá,hogy "én meg dőzsölök,bammeg,sz.r neked".
Igen,van aki belerúg még egyet,más pedig segít a nála rosszabb helyzetben lévőnek.Nem anyagiakra gondolok,szerintem sokat dob a helyzeten,ha megpróbálja megvigasztalni,és kicsit jobb kedvre deríteni!
Különbözünk. Nekem pl eszembe nem jutna a másik nyomora hallatán azt ecsetelni, nekem milyen az anyagi helyzetem (akár jobb, akár rosszabb). Mindenkinek mást jelent a "probléma" és mindenkinek a sajátja a legfontosabb, de igazából a másik számára semmi jelentősége nincs hallani az enyémről, hisz úgyis a saját gondján pörög. Az emberek hajlamosak megpróbálni rálicitálni a másikra mindenféle kontextusú beszélgetéskor, ezt tudomásul kell venni, sajna átlagos reakció. Tehát a konkrét kérdésedre válaszolva: igen, normális a reakció mivolta, mondhatni tipikus emberi megnyilvánulás. (Megint más tészta, hogy etikus-e, fejlett EQ-ra vall-e stb, de te nem ezt kérdezted)
Különben azt gondolom, hogy ennyiből amit a kérdező leírt, senki nem vonhat le semmit, pláne pálcát törni nem szabad. Nem mindegy miképp hangzott el a bizonyos beszélgetés, milyen metakommunikáció kísérte, mik voltak az előzmények stb.
"Nekem pl eszembe nem jutna a másik nyomora hallatán azt ecsetelni, nekem milyen az anyagi helyzetem"
Tévedés. A gazdagabb rokon nem ecsetelte az anyagi helyzetét, csak megemlítette, h neki is megvan ám a maga problémája. A kérdező volt az, aki elkezdte ecsetelni, h ők mindjárt a híd alá meg stb.
Most akkor Kérdező, lehet valaki pont a te kérdéseden háborodik fel, h mit panaszkodsz, mikor ő már egy hónapja az utcán él, illetlenség azt ecsetelni, h te még bezzeg házban élsz, meleg vízzel zuhanyzol és enni is tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!