Milyen nevet adjak a születendő keverék kisfiamnak?
Raffael? :)
Bocsi, de ilyen hiányos kérdésre nem lehet normális választ adni.
ha orosz-magyar lesz, akkor még csak "keverék"-nek sem mondható, hiszen általában azt szoktuk keveréknek nevezni, aki néger-fehér szülőktől születik, és ő olyan középbarna (istennek se jut eszembe a megnevezése) tejeskávé színű lesz.
így elmondható, hogy bármilyen nevet adhatsz a kisfiadnak, ami itthon anyakönyvezhető, és nektek tetszik.
Hát ez a "keverék" elég szerencsétlen megfogalmazás, meg írhattad volna rögtön, hogy milyen nemzetiség, úgy nem lett volna ennyi félreértés. No sebaj.
Szerintem olyan nevet válassz, ami Magyarországon, és Oroszországban is használható név. Pl. meghonosodott orosz nevek. Ilyen lehet az Iván, Igor (mondjuk ez szerintem olyan szigorú, kemény név), vagy választhatsz olyat, ami, bár nem annyira megszokott itthon, de jól hangzik, nem annyira idegen a magyar nyelvtől, mint pl. Fedor, vagy olyat, aminek magyar és orosz változata is van, tehát mindkét nyelvben létező utónév, pl. Miklós/Николай – Nyikolaj, Sándor/Александр – Alekszandr, Юрий –Jurij (ez asszem a György magyarul, de ebben nem vagyok biztos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!