Miért olyan fontos a játszótér, hogy mindenki napi szinten jár?
Több okból is, a teljesség igénye nélkül:
-friss levegőn van a gyerek
-más gyerekekkel ismerkedik, szocializálódik
-könnyebb lefoglalni a gyereket, mint otthon ülni vele, ahol a megszokott játékait nagy valószínűséggel unja
-én szerettem anyukákkal ismerkedni, beszélgetni, összejött egy jó csapat
Szerintem ezeket nem kell túlmagyarázni.
Ezeket a dolgokat máshogy is lehet biztosítani.
Én nem szeretek ott lenni, és a férjem sem.
Megszólnak miatta, hogy sosem járunk.
De megyünk ezer más felé.
Most rosszat teszünk ezzel a gyereknek szerintetek?
Engem csak az érdekelne, hogy a gyerek igényli-e. Ha máshol töltitek az időt, ő meg nem kéri, hogy menjetek a játszótérre, akkor nem érdekelne, hogy kinek mi a véleménye. De ha a gyerekem szeretne menni, nem tartanám vissza ettől csak azért, mert nekem nem tetszik.
Az én fiam nem nagy játszóteres, de ettől függetlenül mindig mondja, hogy menjünk, mert ott vannak az ovis társai is. Nekem sem az a legkedvesebb időtöltésem, hogy órákat ott mászkáljak, de ha ő szeretné, megyünk.
20 hónapos, még nincs kialakult baráti köre. Az úgy más, természetesen. De őt most szó szerint minden érdekli. A park is, a különböző játszóházak, biciklizés, alacsony rönkökön mászik át, kirándulni is mentünk már, amíg volt kedve, sétált, aztán hátiban volt, állatokat gyakran nézünk, ingyenes és fizetős állatkertbe is szívesen megyünk, új helyeket próbálunk ki pl. finom ételeket próbálunk ki, amiket még nem evett, de imádja a vonatokat, ezért vasútállomásra is ki szoktunk néh amenni, hogy lásson vonatot, stb.
De játszótérre max. havi 2x megyünk, nem látom értelmét, semmi nem vonz benne. Az anyukákkal nem találom a közös hangot, nagyon mások, mint mi. Próbálkoztam, amikor még csak egy éves volt, de én ott nem találtam a helyem. Ha a gyerek majd menni akar, megyek én is, de amíg nem kéri, nem mondja, hogy oda menjünk, én nem szívesen megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!