Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megvaltoztatnatok a,...

Ti megvaltoztatnatok a, gyerek nevet (5eves), ha nem lenneaz elonyere?

Figyelt kérdés
Szoval, olyan szep magyar nevet adtam neki, ami az orszagban ahol elunk nagyon elonytelen. Szep nev, de... Nem is illik hozza... A verszerinti apa nem vallalta, csak az en nevemen szereel, de ferjema nevere akarja venni. Ezert gondolkodom, hogy lehet a masodik nevet is meg kene valtoztassam. Szerintetek? (nem hasznalja a masodik nevet, nem is tudja, hogy van neki :-p)

2015. szept. 26. 14:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem változtatnám meg.

Amúgy meg ha 3 évente nem tetszik az éppen aktuális neve, akkor 3 évente megváltoztatod? Van 9 hónapja rá valakinek, hogy alaposan átgondolja, milyen nevet ad a gyereknek, nem lesz-e később kellemetlen, vagy "előnytelen" valami miatt.

2015. szept. 26. 14:16
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

nem a névről ítélik meg az ebert hanem fordítva

pl az oviban az Annát is csúfolták kannának.

én igenis büszkén vállalnám mindig is a nevét a gyermekemnek és erre tanítanám őt is. nem úgy kell magunka megvédeni, hogy homokba dugjuk a fejünket.

de én eleve nem is választottam később megbánható nevet. nagyon nehezen döntöttem, igazából a megszületése után, amikor kérdezték a nevét a szülőágyon akkorra forrta ki magát, hogy ki is lesz ő :)

2015. szept. 26. 14:19
 3/18 anonim ***** válasza:
*embert
2015. szept. 26. 14:19
 4/18 anonim ***** válasza:
Ha a második nevét nem használja, gondolod hogy egy újat Igen? Mondjuk az is érdekes, hogy egy 5 éves nincs tisztaban a teljes nevével. ... Amúgy a ferjed nem tudja a nevére venni, Max örökbe tudja fogadni.
2015. szept. 26. 14:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Hajnalka a masodik neve. Nagyon szep, de... Nem tudom... Nem erzem az ovenek. Tegnap,szembesultem vele milyen elonytelen, amikor 5.szorre sikerult leirjak...
2015. szept. 26. 14:26
 6/18 A kérdező kommentje:
Magyarorszagon lehet, hogy nem tusja, de itt igen ;) akarhanyszor tanitottam neki, azt mondta, hgy ot igy nem hivjak... Beszeli a,magyar nyelvet jol, de nem magyar iskolaba fog jarni... Felek, hogy kicseszek vele... Mar arra gondoltam, hogy csak egyszeruen,megszuntetem...
2015. szept. 26. 14:30
 7/18 anonim ***** válasza:
Nos, az én nevem Nikolett. Külföldön élek, itt konkrétan egyszer sem sikerül helyesen leirni. Dupla k, dupla i, egy t, e, vagy a a végén, c vagy dupla c. Pedig nem egy bonyolult név.
2015. szept. 26. 14:32
 8/18 anonim ***** válasza:
Magyar állampolgár a GYEREK?
2015. szept. 26. 14:33
 9/18 anonim ***** válasza:

ne másoknak akarj megfelelni és pláne ne használd a gyerekedet ehhez eszközként.

a Hajnalka igenis szép

milliárd embernek nem tudják leírni a nevét a hivatalnokok...

alexandra ksz-el..

2015. szept. 26. 14:37
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem magyar. Hataron tuli magyarok vagyunk.
2015. szept. 26. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!