Hogyan vehetném rá a férjemet, hogy ne viselkedjen így a gyerek előtt?
A férjem nagyon hirtelen természetű ember. Ennek ellenére együtt vagyunk 11 éve, szeret, én is szeretem, és már megszoktam, hogy ilyen. Abban merül ki, hogy ő nem tud normálisan vitatkozni, ha veszekszünk akkor káromkodik mint egy kocsis, borzasztó dolgokat vág az ember fejéhez, ha nagyon mérges, akkor még földhöz is vágja ami épp a keze ügyébe kerül, stb... sokat beszéltünk erről, tudja, hogy nem kezeli megfelelően az indulatait.
Rá kb. 5 percre megbánja, és elnézést kér.
Ezt én már megszoktam, nem mondom, hogy nem zavar, de az elmúlt 11 év alatt megtanultam együtt élni ezzel az oldalával is.
Amióta gyerekünk van, azóta viszont nagyon dühítenek az ilyen szituációk.
Most egy éves a fiunk, talán még nem érti annyira ezeket a dolgokat, de hiába kérem meg minden alkalommal, hogy uralkodjon magán legalább a gyerek jelenlétében, megígéri, de legközelebb amikor dühös ugyan az van mindig. Elmond minden hülye p**nak, és akkor még a szebbeket említettem, és akkor is ha épp ott van a fiunk.
Mivel a gyerekünknek mi leszünk a minta, tőlünk tanul meg konfliktusokat kezelni, stb. és nem szeretném, hogy ebben nőjön fel, sürgősen szeretnék kitalálni valamit.
Próbáltam már beszélni vele szépen, csúnyán, mindenhogy, mondom megígéri hogy figyel, de mégsem tud megváltozni.
Mit csinálnátok??
Annyit hozzátennék, hogy egyébként jó férj, és jó apa, imádja a fiunkat, szeret vele lenni, és ezeket a konfliktusokat leszámítva a mi kapcsolatunk is jó. Én már nem veszem komolyan, mert tudom, hogy nála ez nem véresen komoly, de a gyerekünk lelkivilágát féltem....
Elküldeném indulatkezelési tréningre. Komolyan!
A gyerekben,ha ilyeneket lát (pont olyan,mint a veszekedés) szorongás és félelem fog kialakulni.
És joggal félted, én is ilyenben nőttem fel, és a mai napig nem tudom rendezni az érzelmeimet a szüleim felé. Tudom, hogy anyám áldozat volt ebben, de neheztelés van bennem, mert nem mert lépni, legalább a mi érdekünkben...
Én biztos nem tűrném, hogy így beszéljen velem, rólam, nem érdekel, hogy utána megbánja, felnőtt ember, uralkodjon magán. Ha te ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor a helyedben elküldeném pszichológushoz, hogy megtanulja kezelni ezeket a kitöréseket. Ha nem képes erre, akkor az elég beszédes.
Próbáld meg elmondani neki is ezt,magyarázd el,hogy ez a gyereketeknek nagyon rossz és kihat az életére.Nem csak most hanem a későbbiekben is. Az a baj,hogy a gyerekben hatalmas traumát okozhat egy-egy ilyen veszekedés. Én ha kell veszekedés közben ráordítanék hogy azonnal fejezze be,mert hallja a gyereke is. Ha erre olyasmit reagálna,hogy nem érdekli vagy ilyesmi, akkor közölném vele,hogy vagy összeszedi magát és abbahagyja vagy mi megyünk el.
Amúgy mennyire gyakori az ilyesmi?
Hát én annyira rosszat nem látok ebben. Ha jól értem, nem bánt senkit, csak kiadja a feszültséget.
Legalább nem lesz stresszes. Az se jobb, ha valaki mindent magába zár.
5: Van. Mi nem ilyen temperamentumúak vagyunk. De van ilyen férfi a tágabb családban. Egyébként egy angyal. Csak hirtelen haragú. De ő is 5 perc múlva már nem is emlékszik rá, hogy min húzta fel magát. Én konkrétan irigyelem, hogy nem rágódik semmin sem. Ha valami nem tetszik neki, azt rögtön szóvá teszi.
Egyébként két gyereke van, egyikük sem olyan habitusú, mint ő. És teljesen kiegyensúlyozott, normális életet élő felnőttek lettek.
4!
Ha akkor csinálná, amikor egyedül van, nem is lenne semmi gond. De lepitsazni az asszonyt, pláne a gyerek előtt nagyon nem kellene
Meg kellene ertetni vele hogy a gyereknek art ezzel. Ha mar azzal nem torodik hogy te mit erzel, legalabb a gyereke miatt valtozzon meg, akit allitolag szeret.
Amugy te meg annyit tehetsz hogy a gyerek jelenleteben nem veszekszel vele.
"És teljesen kiegyensúlyozott, normális életet élő felnőttek lettek."
Legalabbis ezt mutatjak magukrol a kulvilagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!