Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gond, ha valaki egy...

Miért gond, ha valaki egy vagy max. Kétágyas szobában akar feküdni szülés után?

Figyelt kérdés
Kaptam már megjegyzéseket,hogy ez milyen sznob szokás.
2015. szept. 25. 17:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%
én 4 ágyasban voltam ,és nem volt zavaro.
2015. szept. 26. 06:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kutyát nem érdekli, hogy milyen szobában akarsz lenni szülés után, kivéve, ha fennhangon reklámozod, de akkor is a te dolgod.

A 7-es kommentre szeretnék még reagálni. A MÁV és az István kórházban is szültem. A MÁV-ban alap a 3 ágyas szoba saját fürdővel, de akkoriban nem jöhetett be apa a szobába, így nem éreztem jól magam.

Az Istvánban első alkalommal éppen átalakítás volt, bekerültem a 6 ágyasra zsúfolt sarokszobába. IX. kerület, magas a roma lakosság aránya, ott akkor 4 roma, és velem együtt 2 nem roma nő volt. Bejöhetett a család, és ez nagyon jó volt. Engem egyáltalán nem zavart más látogatója, mást sem az enyém. Pedig elég sokfélék voltunk. A roma csajok egyike az igazi nagyhangú sokgyerekes, félig írástudatlan kategória volt, ketten sima dolgozó átlagemberek, egy pedig a díszkategória, minden tök extra volt körülötte. Mindegyikükkel jól kijöttem.

Következő alkalommal az István 3 ágyasába kerültem, 2 roma csaj közé. Ez is jó volt, még tanultam is az önzetlenségről, családi összetartozásról. Az egyik lánynak első babája volt, nagyon nehezen ment a szoptatás. Az unokatesója 1 nappal utána szült, sajnos halott kisbabát, és még a kórházban volt. Bejárt hozzá, segítette, ha nagyon sírt a kicsi mellre rakta. Hát nem tudom, melyikünkben lett volna ennyi lelkierő?!

2015. szept. 26. 07:57
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz,nem tartom különösnek meg sznobnak sem,aki szeretne kisebb férőhelyes szobákat.Sőt,szerintem az lenne az optimális (persze,tudom ez csak elmélet sajna) ha minden szoba maximum 3 ágyas lenne.Itt,a helyi kórházban nincs lehetőség sem "vip" szobára,sem pedig arra,hogy válassz,hová szeretnél kerülni.A kisfiammal 5 ágyas szobába kerültünk,borzalmas volt.Ha belenyúlok a zsebembe,talán kapok kétágyast,így működik. :(
2015. szept. 26. 09:06
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A fiammal anno több ágyasban volt. Az egyik ok valóban a pihenés, a másik,hogy másról sem szólt az a pár nap csak,hogy kinek mennyi pénze van, ki mennyit adott stb.

Kérdezték,hogy milyen babakocsim van. Először még válaszoltam. Megkérdezték mennyibe kerül, mondtam,hogy nem emlékszem, meg igazából kaptuk a szüleimtől. De nyilván az egyik lány nagyjából tudta,hogy milyen árkategória és onnantól kaptam a beszólásokat,hogy minek a Pampers a gyereknek (mintha akkora luxus lenne). A férjem is többször munka után öltönyben jött be, akkor az volt a téma,hogy mit dolgozik, mennyit keres stb.

Ezért úgy döntöttem most,hogy inkább egy vagy kétágyast kérnék. Erre az oviban voltak anyukák, aki mondták,hogy ez nekik kicsit mostanság olyan "úri" szokás.

2015. szept. 26. 17:07
 15/16 anonim ***** válasza:
De nem bírom az ilyen embereket, akik nyakig vannak egymás pénztárcájában. Aki szerint már a pelenka is luxus, annak azt mondanám, az ő anyagi helyzetében meg a gyerekszülés volt luxus...
2015. szept. 26. 18:17
 16/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Komolyan ennyire ment a másik pénztárcájában való turkálás? Akkor én nem csak a babákkal voltam szerencsés, hanem az anyukáikkal is, mert semmi ilyen nem került szóba (azt sem vitattuk meg, hogy ki mennyit ad az orvosának). Nekem első babám volt, mindenki másnak már második, így sok hasznos tanáccsal láttak el, megosztottuk egymással a kapott sütiket, illetve pihentünk. :)

2015. szept. 26. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!