Miért gond, ha valaki egy vagy max. Kétágyas szobában akar feküdni szülés után?
Szerintem nincs vele gond.
Én mind a két szülésemnél kétágyas szobában feküdtem. Az osztályvezető-főorvos volt mind a kétszer a fogadott orvosom és ő kérdezte meg, hogy milyen szobát szeretnék?
Kérdeztem, hogy mi közül lehet választani, majd miután elmondta a lehetőségeket, mondtam neki, hogy a kétágyas megfelel.
Mind a két szülésem tervezett császár volt a szívem miatt, így a szobával sem volt gond, mert fenntartották nekem.
Mind a kétszer kaptam a második napon egy szobatársat, akikkel jókat lehetett beszélgetni.
A második szülésemnél volt egy fiatal anyuka, aki mondta a csecsemős nővérkéknek, hogy rakják át egy másik szobába, mert semmit nem tud pihenni.
Ugyanis 6-an voltak egy kórterembe és ebből két pici non-stop sírt (mivel az anyukák alig etették őket és a pótlást viszont 48 óráig nem adhattak - kórházi utasítás - a nővérek, mondván induljon be az anyukák teje).
Így, abban a kórteremben sosem bírtak aludni még egy percet sem.
Hozzánk rakták át az anyukát a kisfiával. Csináltunk az ő ágyának egy helyet, szerencsére elfért kényelmesen.
Mi abban a sznob, ha nem akarsz együtt lakni a fél várossal? :O Akik szerint sznob, azok otthon is hatan alszanak egy szobában?
#2 én a szülés utáni hormongőzös állapotomban alighanem szétcsapnám azt, aki két napig éhezteti a gyerekemet...
Szimpla irigység és rosszindulat. Mindig lesz valami, ami böki majd valaki csőrét, magasról tenni kell rá. :)
Nálunk tudtommal nincs ilyen választási lehetőség, ráadásul amikor szültem iszonyatos zsúfoltság uralkodott (6-8 ágyasra berendezett kórterem is befigyelt + ugye a babák), de akinek fogadott orvosa volt, nem ilyenbe került, hanem 4 ágyasba. Én tudtam pihenni a 4 ágyasban, bár elég nyugis babák verődtek össze. Nálunk egyébként a kórtermekbe nem (sőt a folyosóra sem) jöhetnek be látogatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!