Anyukák! Ha a hitelt kifizetitek belőle mennyiből gazdálkodtok egy hónapban, hány gyereketek van?
Csatlakozok ahhoz a válaszolóhoz, aki nő létére van IT szektorban:) Én is így vagyok, nem ám csak férfiak szakmája ez, nem alapdolog hogy csak a férj kereshet sokat.
Mondjuk nálunk úgy volt, hogy én kerestem jobban, abból ki tudtunk fizetni 2 képzést a férjemnek, aminek köszönhetően most ő keres jobban (úgy értem ahhoz a fizetéshez képest értem amiről eljöttem babázni). Most én jövök a tanulásban, elvégeztem egy tanfolyamot és tanulok egy új nyelvet. Még egy rövid tanfolyamot tervezek mielőtt visszamegyek dolgozni, és akkor remélem a 2 új képesítéssel meg a plusz egy nyelvvel én is emelem majd a fizetésem.
Én is azt ajánlom, hogy tanuljatok anyukák amíg otthon vagytok:) Nyelvet pl. ingyen is lehet, annyi jó program van, vagy csak eredeti nyelven eredeti nyelvű felirattal filmeket nézni is sokat jelent.
220 ezer, ha a hitelt kifizetjük. Igaz, ez havi tízezer forint csak :) 1 gyerekünk van, februártól kettő lesz. Addigra hitel sem lesz, nem mintha ez a havi tízezer akkora gondot okozna, hogy megérezzük majd a változást.
Mondjuk nem tudom, hogy a hitel miért ilyen alapvető kiadás, szerintem egy csomó embernek nincs. Most én leírtam, hogy a hitel kifizetése után mennyi marad, oké, de ettől még nem tudod hogy tisztán mennyink marad, mert azt nem írtam bele, hogy mennyi rezsit, mennyi lakbért fizetünk, mennyit költünk közlekedésre, stb.
2 gyerekünk van, 1 ovis és 1 alsós, kb. 500e Ft a bevételünk, hitel már nincs, fél éve kifutott.
Szerintem a 2-300e Ft-os fizetés abszolút normális, mifelénk egy átlagos anyuka/apuka ennyit keres és ehhez még csak nem is kell 3 diplomával rendelkeznie és 8 nyelven beszélnie...
Nekem csak érettségim van, a páromnak pedig egy nagyon jó szakmája, amit viszont mostanság nagyon lenéznek, mert kétkezi munka, így viszont kevés a jó szakember, vagyis neki több meló jut.
Persze, egyikünknek sem hullik csak úgy az ölébe a fizetése, mindketten keményen megdolgozunk érte.
Az tuti, hogy ha 100e Ft körüli fizetésem lenne csak, akkor mindent megtennék azért, hogy jobbat találjak...
Megleptetek az egymásnak feszült indulatokkal.
Csupán a hivatástudat tart a szakmámban szülésznőként... műszakozom, főiskolai végzettségem van, túlórázom és mindezért ez a bérezés édeskevés, megfontolandó számomra a váltás, vagy külföldi munkavállalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!