Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy népszerűség a...

Mi ez a nagy népszerűség a Noel néven?

Figyelt kérdés

Eddig csak 1 fiút ismertem akit így hívtak, de ő a családjával él Németországban.

Most egyik ismerősöm is ezt a nevet adta a gyerekének, egyik kollégám is szülni fog nemsokára az elején még Márk lett volna most már Noel.

Másrészt kórházban dolgozok és egyszer kíváncsiságból megnéztem, hogy hány gyerek kapta ezt a nevet elsőnek vagy másodiknak és 15 baba jött ki. És ez még csak 1 a sok kórház közül...

Megértem, ha egy szülő nem tucat nevet akar adni a gyerekének, de ha nagyobbak lesznek lehet, hogy 1. lesz a népszerűségi listán és már baromira nem lesz egyedi neve a gyereknek, mert minden 2.-at így fognak hívni.

Nem azért kérdezem, mert nem tetszik a név, csak hogy mi lett az emberekkel, hogy (majdnem)mindenki így akarja hívni a fiú gyerekét.

2015. szept. 23. 19:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Gondolom az az egyszerű oka, hogy most sok embernek tetszik ez a név.

Amúgy igazán jó nevet manapság választani sem lehet kb:D

Ha az ember régi nevet ad, akkor vagy azért szólják le, mert milyen ódivatú, ha hagyományos magyar nevet ad, akkor ősmagyarkodó, ha divatnevet ad, akkor divatmániás, ha egyedi nevet ad, akkor meg azért nézik hülyének és sajnálják a gyereket...:D

2015. szept. 23. 21:06
 12/25 anonim ***** válasza:
Most többek között ez az aktuális divatnév. Majd lecseng és jön egy másik.
2015. szept. 23. 21:18
 13/25 anonim ***** válasza:

Ezt a nev dolgot nem lehet kiszamolni. A Zoe is milyen nepszeru lett, azelott meg nekem is tetszett, ahogy - oszinte leszek - a Noel is megfordult a fejemben, de mi kulfoldon elunk, es fontos, hogy ne kelljen majd husszor elismetelnie a nevet. Most mar egyiket sem adnam, tenyleg tul sok lett belole, bar ennyi erovel Adambol es Annabol is sok van, sot, a fentebbi ket nevhez kepest joval tobb, legalabbis az iden nepszeru babanev-statisztika alapjan.

Amennyien elmennek kulfoldre dolgozni, vagy csak belegondolnak abba, hogy a gyerek jo esellyel elmegy majd, en nem csodalkozom, hogy egyre tobb ilyen kulfoldi nev van. Mondjuk a nagyon magyarositottak engem taszitanak a furcsa irasmod miatt, es szerintem sokan vannak igy, lehet, hogy ezert nepszeru reszben a Noel, mert az legalabb normalisan van irva, nem ugy, mint pl. a Dzsesszika, stb.

2015. szept. 24. 07:11
 14/25 anonim ***** válasza:
32%

Ezt a nevet 15 évvel ezelőtt fedeztük fel, akkor kislányunk lett, így maradt talomban. 1 azaz egy gyereket ismertem akkor is, amikor a fiamat vártuk. Azóta meg népszerű lett, így jártunk. Nem változtattunk emiatt.

Bevallom, kezdem unni, hogy mostanában mindenki ezen a néven pörög, hogy milyen gyakori, tucatnév, ronda, sorolhatnám még a jelzőket, amik naponta jönnek ezen az oldalon.

Én sem háborgok a többi "divatnéven", pedig nekem sem tetszik mind. Nem gondoljátok, hogy rosszul esik annak, akinek így hívják a gyerekét?

Az oviban egyébként csak ő van, és 12 csoportos az óvodánk, nálunk továbbra sem tucat. Mi van az Bencével, Hannával, Zselykével, az nem zavar? Nálunk meg ezekből van sok.

Te is járhatsz úgy, hogy az általad adott és kedvelt név, egyszerre tucatnév lesz, mert szép és másnak is tetszik...

2015. szept. 24. 15:33
 15/25 anonim ***** válasza:
10%
Namost azt végképp nem értem, miért feltételeik egyesek, hogy az egyediség miatt adják a szülők ezt a nevet. Nyilván eljut másokhoz is az információ, hogy sok van, nem csak te tudod.
2015. szept. 24. 15:38
 16/25 anonim ***** válasza:
48%
Én sem értem, felnőttként ultra gáz név, gyereknek még éppen elmegy.
2015. szept. 24. 18:29
 17/25 anonim ***** válasza:
47%
Én sem értem. Nem egy férfias név sőt.. Nem tudok egy komoly érett borostás férfit elképzelni Noel névvel. Babának még elmegy, de utána?!
2015. szept. 24. 20:16
 18/25 anonim ***** válasza:
7%

Nem kötelező ám ezt adni. :)

De hogy egyesek milyen végtelenül sötétek, az meg engem lep meg mindig.

Szóval egy jó tanács a jövőre nézve: ha nem tetszik egy név, ne add a gyerekednek. De semmi alapod nincs rá, hogy kritizáld mások névválasztását. Mindenki olyan nevet ad, amit akar és kész.

2015. szept. 25. 14:02
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
18-asnak teljesen igaza van. Mit kell mindig másokkal foglalkozni? Miért nem mindegy, ki milyen nevet ad a gyerekének? Igen, ha nem tetszik, akkor nem adod és kész.
2015. szept. 25. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
mert sajnáljuk a gyereket, akinek ilyen névvel kell élnie. Miért nem lehet normális, felnőttként is viselhető nevet adni? Ha a szülőknek tetszik kereszteljék át magukat, ne a gyerekkel szúrjanak ki.
2015. szept. 25. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!