Mi ez a nagy népszerűség a Noel néven?
Eddig csak 1 fiút ismertem akit így hívtak, de ő a családjával él Németországban.
Most egyik ismerősöm is ezt a nevet adta a gyerekének, egyik kollégám is szülni fog nemsokára az elején még Márk lett volna most már Noel.
Másrészt kórházban dolgozok és egyszer kíváncsiságból megnéztem, hogy hány gyerek kapta ezt a nevet elsőnek vagy másodiknak és 15 baba jött ki. És ez még csak 1 a sok kórház közül...
Megértem, ha egy szülő nem tucat nevet akar adni a gyerekének, de ha nagyobbak lesznek lehet, hogy 1. lesz a népszerűségi listán és már baromira nem lesz egyedi neve a gyereknek, mert minden 2.-at így fognak hívni.
Nem azért kérdezem, mert nem tetszik a név, csak hogy mi lett az emberekkel, hogy (majdnem)mindenki így akarja hívni a fiú gyerekét.

húúú :D hát én is ezen rágódok D:
vagyis egyáltalán nem zavar,de facebookon bent vagyok egy csoportba ahol 2 kisbaba lett most noel,egy ismerősöm szintén noelt,adott,aki most fog szülni szintén noelt fog adni.wáááá :D
nem tudom,nem rossz név,de tényleg azt hiszi mindneki, hogy egyedi,és ez így is van,és ezért adják nekik ezt a nevet,de sajna rengetegen gondolkoznak így.
amit még most vettem észre,h nagyon durván baba dömping van.legalábbis az én környezetemben.ennek örülök amugy,csak le vagyok döbbenve,hogy miért?jön a háború és kell az utánpótlás vagy mégis mi történt?

az én ismerősi körömben is baba dömping van, de mi csak 20-on pár évesek vagyunk :/
basszus lassan egy Bencével, Bálinttal stb név már egyedibb lesz, mert senki nem akarja így nevezni a gyerekét.

A másik kedvencem xy Noel Dilen-ez mégis milyen név már????
Még angol nyelvterületen oké, de itthon?
Ha gyerekem lesz esküszöm előbb lesz István.

Mellettem két Brendon született, de akad Noel is az ismerősök között.
Mindig van valami divat a névadásban, csak gondolom most kezdted figyelni, nemrég pl mindenkit Bencének hívtak.
Az anyukáknak most ezek tetszenek, gondolom mert tetszik az idegen hangzása, mondjuk érdekes hogy ezeket a neveket kivétel nélkül az anyukák találják és erőltetik, legalábbis ahogy én észrevettem. Az apuka meg általában ráhagyja (pl úgyis a te vezetéknevedet viseli egy életen át a keresztnévről én döntök :))
Az én kisfiamat Erik Sebestyénnek hívják, mert nekünk meg ez tetszett..

Egy ismerősöm azért adta ezt a nevet, mert különleges és egyedi. Annyira sikerült egyedit választania, hogy ugyanazon a napon született ugyanilyen nevű gyerek (vezetéknév is stimmelt), és összecserélve küldték ki a lakcímkártyájukat.
De ami nevet mi választottunk, abból is a környezetünkben hirtelen sok lett (Barnabás), remélem csak véletlenül jött így ki, mert nem szeretném ha ő lenne a negyedik Tamás vagy László az osztályban mint az én időmben volt ez probléma.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!