Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtanítanád gyermekedet...

Megtanítanád gyermekedet lőfegyverrel bánni?

Figyelt kérdés
Természetesen minden biztonsági alapszabályt betartva.
2015. szept. 18. 15:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, de legpuskaval vagy vaktoltenyes kezifegyverrel. Eles loszerrel nem, de szerintem azt jogszabaly sem engedi.
2015. szept. 18. 15:20
 2/14 anonim ***** válasza:
Es elolenyre nem lohet. Kizarolag targyakra.
2015. szept. 18. 15:21
 3/14 A kérdező kommentje:
Így van, nem engedi. Ezt is belegondoltam az alapszabályokba, meg azt is, hogy nem lövöldöz vele senkire. Csakis használatra gondoltam.
2015. szept. 18. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem csak emberre ne, hanem állatra se. Se kismadárra, se bogárra, semmilyen élőlényre.

Engem apám megtanított légpuskával lőni, szigorú aranyszabályként, hgoy minden fegyvert töltöttként kell kezelni és a föld felé kell fordítani, a lábamtól el. Életem egyetlen pofonját akkor kaptam tőle, amikor elbambultam és felemeltem (az amúgy üres) fegyvert és felé tartottam.

Az már a sors iróniája, hogy másnap ő lőtt hasba, mert valamit szerencsétlenkedett a puskával és elsült. Szerencsére tél volt, rajtam pufidzseki, így a bélés megfogta, nem ért bőrt. Mentségére legyen mondva, hogy miután megbizonyosodott róla, hogy nem lett bajom, felpofozta magát. :)

Mi sörösdobozokra, kupakokra, papír céltáblákra lőttünk, nagyon élveztem.

Járt fácánra vadászni, én is menni akartam vele, de nem engedte. Sőt, a puskájával se lőhettem (sörétes), mert akkorát rúg, hogy eltört volna a kulcscsontom.

Kézifegyvernél is érdemes szem előtt tartani, hogy melyik mennyire rúg vissza, mert simán szétzúzza az arcát vele a gyerek, mert nem tudja elég stabilan tartani.

De inkább maradnék a légpuskánál, aztán felnőttként mehet lőtérre, ha akar.

2015. szept. 18. 15:48
 5/14 anonim ***** válasza:

Ja,és csak felügyelettel használhatja, egyébként el kell zárni kulccsal, a kulcsot pedig elrejteni előle.

Nálunk is minden fegyver (vadászpuska, légpuska) zárt páncélszekrényben volt, a kulcs helye számomra ismeretlen volt.

Egyedül a légpuska lőszerét hagyta elől, de 8-10 évesen már volt annyi eszem, hogy ne egyem meg és ne nyalogassam az ólomtöltényt. De kalapáccsal kilapíthattam.

2015. szept. 18. 15:50
 6/14 A kérdező kommentje:
Élőlényre nem, úgy értem.
2015. szept. 18. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem. Nem tartom fontos dolognak. Ha már lőni kell, akkor inkább fusson időben. Nem lövöldözünk. Pláne nem gyerekkorban. Elvi kérdés nálunk.
2015. szept. 18. 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Nálunk alap, hogy megtanulja a biztonságos fegyverkezelést, majd később a használatot, ugyanis vadászcsaládba született.
2015. szept. 18. 16:46
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, ez alapvető különbség akkor közöttünk. Nem szimpatizálunk olyan emberekkel, akik szórakozásból lövöldöznek, különösen nem állatokra vagy emberekre.
2015. szept. 18. 16:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Én nem tanítanám meg lőni nemtől függetlenül. De ha fiam lesz, játékfegyvert se fogok soha venni neki.

Később ha olyan hobbija lesz pl. íjászat, vagy netán sportlövő lesz, akkor megtanítják neki azok, akik ezzel foglalkoznak. Minden más esetben teljesen feleslegesnek tartom.

2015. szept. 18. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!