Szülés után mikortól lehet spirált használni? Mikor lehet leghamarabb levetetni?
Figyelt kérdés
2015. szept. 18. 12:00
1/7 anonim válasza:
Úgy tudom, egyből fel lehet rekatni szülés után max 6 hétig, utána már csak az első menstruációkor van rá lehetőség. Levetetni bármikor le lehet, de max 5 évig lehet fent.
2/7 anonim válasza:
Hat hetes komtrollon már felrakják, ha kéri valaki sőt állítólag szülés után egyszerre is fel lehet tenni, de ez nagyon ritka a dokim szerint, ő nem is csinált még ilyet. Levenni bármikor le lehet, nekem pl két hónap után vette le az orvos, mert folyamatosan véreztem, görcsöltem tőle és kismedencegyulladásom volt. Csak azért nem szokták hamar levenni, mert drága mulatság, dokim is sajnálta, hogy kidobott pénz lett az ára, de én már mondtam, hogy nekem minden pénzt megér, hogy lekerüljön. De ritka, hogy valaki ennyire rosszul tolerálja, ez ne tántorítson el.
3/7 anonim válasza:
Sziasztok. Bocsi,hogy ide írok de nem akarok új kérdést feltenni.
Én is a spiràlon gondolkodom.
Első gyerek után is felrakják? És mennyibe kerül a spirál?
Köszi :)
4/7 anonim válasza:
Már szülés nélkül is lehet, utolsó. 30 körül van
5/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek 30 ezerbe kerül?
2015. szept. 18. 12:39
6/7 anonim válasza:
Nincs rá semmilyen támogatás, ha erre gondolsz.
7/7 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen spirált rakatsz. Van már 5-6 ezer ft körül is, ez hormonmentes, de az orvosom szerint nem jó, ahogy ő fogalmazott, occó, occó, de gagyi. A hormonmentesek közül a minőségiek 12 ezer ft-nál kezdődnek kb. A hormonos pedig 50 ezer ft körül van. De a spirálok szabadárasok, így gyógyszertáranként van eltérés, néha elég nagy is. A hormonmenteset kiadják recept nélkül, csak az orvossal meg kell beszélni a méretet, bár a dokim azt mondta, hogy 99%-ban a normál a jó a szült nőknek, a hormonosat nem tudom, hogyan működik. Támogatás, tb nincs rá. Annyi, hogy sztk-ban ingyen felrakják, magánrendelésen meg a doki szabja meg az árát. Mindenképp egyeztess az orvossal, hogy mit javasol, hormonsat vagy nem hormonsat, milyen méretet stb. Mi elég sokat beszéltünk róla, hogy mi legyen, melyiknek mi az előnye, hátránya, hallgasd meg egy szakember véleményét te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!