Milyen eljárással lehet a leghamarabb angliai otthonból babát hazahozni vér szerinti családba?
Én csak arra a kérdésre tudok válaszolni, hogy miért nem kaptak anyakönyvi kivonatot. Angliában ugyanis nem a kórházban adják, hanem időpontot kell kérni egy ezzel foglalkozó irodától, és ott adják ki. Viszont ezt legkésőbb a szülést követő 42.napig meg kell tenni, amiről gondolom már rég lecsúsztak.
Anyakönyvi kivonat nélkül nem tud a szülő sem személyi igazolványt, sem útlevelet kérni. A magyar anyakönyvi kivonathoz pedig szintén kell az eredeti angol. Otthonról ezeket nem is tudom hogy tudnák elintézni, de szerintem sehogy.
Egyébként nem hinném, hogy egy babát ok nélkül vennének el a szüleitől, ahogy az is elég fura, hogy valaki képes egy másik országban hagyni a gyerekét...
Az angol anyakönyvi kivonatot tudtommal csak a szülő(k) személyesen intézhetik el. Nálunk legalábbis úgy történt, hogy előre egyeztetett időpont után bementünk az irodába, ott kérdezték a nemzetiségünket, lakcímet, baba nevét stb, és rögtön ki is nyomtatták az eredeti anyakönyvi kivonatot, plusz van egy másik fajta is, ami kicsit részletesebb, ebből lehet kérni több másolatot is. Ezeket mind odaadták rögtön, ez egész nem tartott negyed óránál tovább. Én úgy tudom ezt csak így lehet intézni, postai úton nem, de bocs ha tévedek.
Elég durva történet, pedig sok részlet nem is tiszta. Sajnálom szegény picikét, bár valószínűleg jobb helyen van most, mint ha a szüleivel lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!