Terhességet beárnyékoló fájdalmakra/tünetekre milyen praktikátok van?
Szia!
Gyomorégésre, émelygésre satöbbire nekem bevált a lúgos víz. Napi 2 litert érdemes belőle meginni, hogy érezhető legyen a hatása. A hátfájást a rossz tartás okozza. Megváltozik a súlypont a terhesség miatt és a tested korrigálna, de vagy rosszul teszi ezt vagy túl gyengék a hátizmok (legtöbbször ez helyzet) ilyenkor a gerinc torna sokat segít. Próbáld ki a kismama jógát, nagyon jó nyújtó gyakorlatok vannak benne. A lábdagadásra nekem semmi nem vált be. Kipróbáltam az ilyenkor szokásos dolgokat: láb felpolcolás, ügyelni a sóbevitelre, láb átmasszírozása, pihentetése. Semmit nem ért. Az elsővel is vizes voltam, most is az vagyok.
Nézegesd a vérnyomásod is ha nagyon "elefánt" bokáid lettek, nehogy probléma legyen, de elég ritka a toxémia szóval aggódni nem kell.
Hátfájásra nekem a mozgás sokáig segített, de a végén már az sem. Vizesedéssel vízszint vagy mozgás szintén de csodát nem tesz, sajnos ez ellen nem igazán lehet mit tenni.
Gyomorégésre a dokim a renniet tanácsolta, arra éppen megteszi, már ameddig hat.. túl sokat viszont nem szabad, betegtájékoztató talán napi 1-2 szemet ír terhesen... salvus vizet sok helyen olvastam, esetleg azt érdemes kipróbálni.
Vizesedésre mozgás és láb felpocolása.
Hátfájásra mozgás (pl. kismamajóga, kismama pilates, háterősítő gyakorlatok).
Gyomorégésre: sokszor keveset egyél, igyál eleget, és kerüld a savat csináló dolgokat, pl. hagyma, bors, meg nekem a darált hús és a puding is ilyen volt egy időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!