Ti is féltek, vagy nekem sem kéne ennyire?
Előrebocsájtom,tudom,hogy nem itt a főbb helye ennek a kérdésnek,de én főleg anyukák válaszára vagyok kíváncsi.
Nem tartozom egyik politikai oldalhoz sem.
Félek,sőt rettegek,hogy a menekültügy miatt háború,válság,vagy bármilyen rossz lesz.
Féltem a családomat.És ezek a gondolatok nap mint nap elhatalmasodnak.Teszem a dolgom,két kicsikénk van,6 és 2 évesek.És terezzük a harmadikat....Lefoglalom magam és mégis...

Igen, nagyon félek. Féltem a gyermekemet, a családomat. Sajnos rajtam is már annyira elhatalmasodott, hogy szeretném pszichológus segítségét igénybe venni. Már a mindennapi tevékenységekben is gátol, pl. minden erőmet össze kell szedjem, hogy elmenjünk a játszótérre, félek, hogy ott fognak lövöldözni stb.
Az estéktől is rettegek, órákat töltök forgolódva, szakad rólam a víz, rémképeket látok magam előtt, látom, ahogy bántják a gyerekem. Mintha nem tudnám az agyamat irányítani, próbálok másra gondolni, de újra visszatérnek.
Tulajdonképp tönkreteszi az életem ez a mostani helyzet a világban.
Köszönöm, hogy feltetted a kérdést, így legalább kiírhattam magamból. Itthon nem merem senkinek sem elmondani, félek, hogy kinevetnének.
Egy 30 éves anyuka (picikém 17 hónapos)

Szia!
Én is tartok tőle, mert ebből már nem mászunk ki...engem is aggaszt,féltem a kislányom, családom, és mi is tervezzük a következőt, hasonló helyzetben vagyunk.És igenis tartani kell attól, hogy hány IÁ katona-terrorita jött már be, és mi a valós szándék....ezt nem lehet szőnyeg alá söpörni. Szívszorító az igazi menekültek helyzete,a gyerekeké,családoké,akik valóban menekültek.De sajnos elég sokan nem azok....

Az nem megoldás, hogy homokba dugod a fejed. Tájékozottnak kell lenni és tudni kell kezelni az információkat intellektuálisan és pszichésen egyaránt. Tudomásul kell venni és el kell fogadni, hogy a gyerekek nem burokban fognak nevelkedni, és nem lesz minden szép és rózsaszín és kellemes körülöttünk életünk hátralévő részében.
4-es, nagyon súlyos állapotban vagy, komolyan, azonnal orvoshoz kellene fordulnod.
Gondoljatok már bele, az előttünk lévő generációkkal mi lett volna, ha egy "kis" menekültáradattól idegebetegek lesznek? A gyerekenek elsősorban arra van szüksége, ahogy az anyja kiegyensúlyozott, magabiztos és többé-kevésbé normális legyen, és akkor jöhet bármilyen probléma, mert ott család mögötte, mint háló. Ne hidd, hogy nem veszi le a gyerek az idegállapotodat, még mielőtt te magad észrevennéd azt...

de igen, érzékeli, pszichológusok ma már tudják (nem akárkik, Vekerdy Tamás például), hogy még az elmédben áramló képzeteket is tökéletesen átveszi a gyerek... még akkor is, ha alszik!!
SOS orvos!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!