Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg kevésbé vagyok azért...

Tényleg kevésbé vagyok azért értékes anya? Egyesek szerint nem kéne "mankót" használnom.

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves kisfiúnk, jelenleg 250 kilométerre élünk a legközelebbi rokonunktól. 2 éves korában szerettem volna visszamenni dolgozni, ám most adódott nekem is és férjemnek is lehetőség 250 kmre lévő anyóséknál. Jó munkahelyek, valószínűleg beválna. Viszont anyám szerint én csak azért szeretnék hazaköltözni, mert mankót szeretnékhasználni, nem tudom egyedül megoldani a gyereket és szerinte ez szégyen. Férjem reggeltől estig dolgozik, ha a jelenlegi helyen maradnánk, rám zúdulni az összes gyerek körüli dolog munka mellett a későbbiekben. Ha viszont kihasználnánk ezeket az álláslehetőségeket, a 2 nyugdíjas nagymama és dédi tudna vigyázni a gyermekünkre, addig míg én dolgozok. Itt helyben nincs bölcsi, csak fizetős családi napközi, bébiszitter, ami az egész fizetésemet szinte elvinné. Anyám szerint én minek vállaltam gyereket, hogy ha nem tudom egyedül ellátni. Én viszont nem így látom, igaz, hogy segítséget veszek igénybe, de ez nemcsak nekem jó, a gyerek szívesen van a nagyikkal és a nagyik nagyon szívesen vannak vele és örülnek, hogy nem csak a számítógépen látják a gyereket. Szerintem fontos a szeretetteljes, családias gyermekkor. Anyám fel tudta nevelni a 2 gyerekét mindenféle segítség nélkül, szerinte ez dicséretes dolog. A férje (apám) ugyanúgy reggeltől estig dolgozott.
2015. júl. 21. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Sok bajod lesz még az életben, ha másoknak akarsz megfelelni.

Anyád simán féltékeny, hogy az anyósékhoz költözöl.

2015. júl. 21. 14:51
 2/8 Bob the builder ***** válasza:
77%

Már bocs de anyádnál nincsen minden fény felkapcsolva.

"Anyám fel tudta nevelni a 2 gyerekét mindenféle segítség nélkül, szerinte ez dicséretes dolog."

Sem az ingyen ovit meg bölcsit nem használta? Meg sosem kérte meg az ő anyját, hogy segítsen soha?

2015. júl. 21. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, de én nem költöznék anyós közelébe.
2015. júl. 21. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozó nagymamként nagyon tudok haragudni az ilyen nagyszülőkre. Nem kötelező segíteni a fiataloknak, nem kötelező az unokával lenni. Tényleg nem. De ha ez jó a kicsinek, jó a szülőknek és jó a nagyszülőknek, akkor minek kell beleszólni és lebeszélni őket??? Miért olyan nehéz elhinni, hogy az unokával lenni nem olyan, mintha az ember fogát húznák, hanem igenis kikapcsolódás, pihenés (igaz, nagyon aktív pihenés, ez igaz)?

Nem vagy ettől kevésbé értékes anya. Az én gyerekeim is sokat voltak a nagyszülőkkel, nagyon jó volt a kapcsolatuk. Imádom, hogy többé-kevésbé részt veszek az unokám mindennapi életében, nem pedig egy "rég látott rokon" vagyok akikhez kötelező elmenni a pirosbetűs ünnepeken.

Emellett anya is vagyok, jól esik hogy a gyerekemnek tudok segíteni - akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy nélkülem is meg tudják oldani az életüket.

2015. júl. 21. 15:55
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
hát figyelj, én nem számolnék arra hogy ha hazaköltöztök, akkor olyan sokat akarnának majd vigyázni a gyerekre. Erre nem lehet őket kötelezni. Igen, felneveltek két sajátot, érthető ha a tiédet már nem ők szeretnék. Lehet fáradtak, kimerültek. Néha persze hogy segítenek, de napi vagy heti szinten ezt nem lehet elvárni.
2015. júl. 21. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sose értettem azokat a nagyszülőket akik nyűgnek érzik az unokákat. A szüleim viszik hozzák bölcsi, ovi, most pedig suliba a kisfiamat. Sajnos mi nem tudnánk! De sose mondták, hogy nem segítenek. Ha nem muszáj, nem is hagyom rájuk....

A jelenlegi párom szülei is mindig örülnek ha magunkkal visszük hozzájuk. Játszanak, foglalkoznak vele :) Saját unokára is nagyon vágynak már!

2015. júl. 21. 16:28
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Anyósékkal élünk, jobban kijövök vele, mint a saját anyámmal. Após él-hal az unokájáért, viszi minden felé magával, ahova csak tudja, ő már nyugdíjas. Anyóssal együtt járunk dolgozni, de van, hogy én később végzek, olyankor elmegy az oviba. Úgy beszéltük meg, hogy kistesót is úgy vállalunk majd jövőre, hogy vissza tudjak majd menni 2 éves korában dolgozni, akkor már anyósom is nyugdíjas lesz, már nagyon várja, hogy egész nap csak unokáznia "kelljen". :D

Dédire nem tudom bízni, mert ő már nagyon öreg, neki már nincs türelme hozzá. Anyukám pl. most elviszi 3 napra magával, külföldön él-dolgozik, így egy évben csak 1-2 hetet tölt itthon, most jön haza a hétvégén, így viszi... Már várják mindketten.

Emlékszem, a mi gyerekkorunkban pl. egész nyáron nagyiknál voltunk, hol egyiknél, hol másiknál, hetekig, a szülők meg dolgoztak. Akkor már korán mentek nyugdíjba, így már volt idejük, még úgy is, hogy a földekre jártak, kertet gondoztak, állatot neveltek. Vagy mentünk velük, vagy már hajnalban kimentek a földekre, mire felkeltünk, már otthon voltak.

2015. júl. 21. 17:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Ld. 1-es.

Gondolom ha anyósék helyett hozzájuk költöznétek, mindjárt nem lennél olyan szörnyű anya.

2015. júl. 21. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!