Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 23 évesen korai szerintetek...

23 évesen korai szerintetek szülni?

Figyelt kérdés
2015. szept. 15. 09:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem csak a kor számít. Ennyiből ezt nem lehet megmondani. Ismerek olyan nőt, aki ennyi idősen stabil életet élt, dolgozott, jó párkapcsolata volt és olyat is, aki mindezt 35 évesen sem érte még el.
2015. szept. 15. 09:20
 2/12 Bella169 ***** válasza:
90%

Én 23 éves vagyok (férjezett, keresettel rendelkezem, és az egyetemet végzem munka és most GYED mellett) és most születem egy hónapja. Tervezett baba volt.

Tehát nem feltétlenül korai. Attól függ milyen élethelyzetben vagy és, hogy megértél e lelkileg az anyaságra.

2015. szept. 15. 09:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Személyiségfüggő. Volt a környezetemben olyan nő, aki hiába volt 23 éves, a viselkedése, gondolkodása alapján 17-nek mondtam volna, és nemhogy egy gyereket, de egy kutyát sem bíztam volna rá. Viszont ismerek ellenpéldát is, 23 évesen vállalta a hölgy a második gyermekét, 21 évese szülte az elsőt. Rendezett körülmények között élnek a párjával, a gyerekeket rendesen ellátja,neveli, példás szülő. Ha valakinek megérett a személyisége az anyaságra, és tud életre szóló felelősséget vállalni akkor nem korai. De van olyan is, aki hiába 30 éves, előbbre való neki a fesztiválozás, meg a bulik, minthogy családban gondolkozzon. Mindenki más.
2015. szept. 15. 10:08
 4/12 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy az előttem szólók leírták. Biológiailag pont az ideális kor a szüléshez. De ahhoz, hogy anya legyen valaki, érett személyiség kell. A baba felneveléséhez pedig biztos párkapcsolat, munkahely és nyugodt családi háttér. Ha mindez meglett volna, akkor én is simán vállaltam volna az elsőt 23 évesen.
2015. szept. 15. 11:26
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha elég érett vagy hozzá, egyátalán nem. Fontos, hogy ne csak egy hóbort legyen, és ne szerelemből szülj pár hónap együttjárás után. Én is 23 voltam, mikor szültem. Ekkora 3 éve voltunk együtt a férjemmel (még nem voltunk házasok akkor), volt egy közös lakásunk (hitellel sajnos), kocsi. 22 voltam, mikor eldöntöttük, hogy lediplomázok, dolgozok 1 évet, és jöhet a baba. Akartuk már előbb is, de jobbnak láttuk, ha megvan a 365 napom :)

Most 6 hónapos a kicsi :)

2015. szept. 15. 11:56
 6/12 Wiky93 ***** válasza:

Ugyan, dehogy korai!

Ha teheted most szülj!

Én 21,5 évesen szültem. Kislány korom óta elhatároztam, hogy 20-23(4-5)éveden szeretném az első gyermekem szülni :) nem vagyok annak híve, hogy 30fölött...az nekem sok.

2015. szept. 15. 16:05
 7/12 anonim ***** válasza:
64%
21 évesen jött az első baba. Azóta hárman vannak, mindegyikük tervezett volt. 27 vagyok. Férjnél vagyok, van saját ház, annyit keresünk,hogy szépen meg tudnunk élni. Mindig fiatalon szerettem volp gyereket vállalni, szerencsére minden megadott hozzá. Mire 30 leszek a legkisebb is óvodás lesz. Elképzelni sem tudnék jobbat vagy más életet. Ha elég érett hozzá valaki nem számít,hogy 'csak' húszonéves.
2015. szept. 15. 16:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Erre nincs általános szabály, személytől függ. Van, akinek korai, és van, akinek nem az.

És most nem arra gondolok, hogy kinek mennyi pénze, milyen lakása, milyen munkahelye van 23 éves korára, hanem, hogy mennyire érett meg a személyisége arra, hogy szülő legyen. Mert lehet valaki kőgazdag, és amellett ugyanúgy éretlen a gyerekvállalásra, szóval nem ez alapján lehet megmondani, hogy valakinek korai-e, vagy sem.

2015. szept. 15. 21:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem korai ha minden adott hozá ,amit itt felsoroltak a többiek .
2015. szept. 16. 05:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha még nem vagy minimum 38. hetes terhes, akkor igen, korai.
2015. nov. 25. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!