Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák otthon két picivel,...

Anyukák otthon két picivel, nem sokalltok be néha?

Figyelt kérdés
Két picivel (kétéves ill. egy hónapos) vagyok otthon. Nagyon boldoggá tesznek, öröm velük az élet, de néha kiakadok, amikor eltelt már fél nap, és még nem mostam fogat, mire jóllakik az egyik, ordít a másik, mire elalszik az egyik, ébred a másik...a hajam egy szénakazal, meg vagyok hízva, 3 órákat alszom, és mindig ugyanaz van rajtam: terhesruha, mert más nem jön rám...amikor esetleg mindkettő alszik, én fejek, vagy takarítok...vagy ideszököm leírni e pár sort...olyan nehéz ez a kettősség! Az ember egyszerre boldog és kiakadt, kizsigerelt.
2010. márc. 12. 13:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Nekem 13 hónap van köztük, az első 4 év felért egy túlélő táborral. Vigasztaljon, hogy el fog múlni hamar ez a korszak. Mostmár jó barátnők az enyémek és már én nem is kellek, sokszor ez az érzésem:)
2010. márc. 12. 13:41
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Úhh, én eggyel is ugyanezt érzem, pedig már 15 hónapos, és a súlyom is visszament (magától) az eredetire. Én épp ezért nem is merek még egy gyereket vállani, minden tiszteletem a két-vagy több gyereket nevelő anyáké!!!!
2010. márc. 12. 13:42
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

:) nagyon találó!

Bár az enyéim már nagyobbak, még mindig sokszor ez megy.

És az örökös lárma! Mintha süket lennék, nem bírnak halkan beszélni, azt is egyszerre.

Hát ettől leszek süket.

Kicsit nőnek, majd tudnak együtt játszani (összeveszni) akkor kicsit könnyebb lesz.

2010. márc. 12. 13:43
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanígy vagyunk mi is: 23 hónap különbség, csak nekem a picim lassan 7 hónapos lesz.

Én előre elhatároztam, hogy "adni fogok magamra", és ezt viszonylag tartom is.

Igenis normálisan kell kinézni, még ha a postáson kívül más nem is lát egész nap... Mert igenis lát: ott vannak a gyerekek+egy nagy tükör az előszobában, ami előtt napjában 100x elvágtatok... :o)

Viccet félre téve:

magam jobban érzem magam a bőrömben, ha valahogy kinézek. Úgyhogy korrektorozom a pattincsokat, fésülködöm, és beteszek valami fülbevalót, ennek bele KELL férnie.

Sokszor a nagylányom van legtovább pizsiben, mert ő abban is jól eljátszik (és utál öltözködni jelenleg...)

Én azt az egyet viselem nagyon nehezen, ha egyszerre üvöltenek, mert olyankor úgy érzem, ketté kéne szakadnom. :o( Próbálok mérlegelni, hogy éppen ki lehet a fontosabb, és aszerint cselekedni...

Amíg pici volt a kicsi, és vagy fél órát is szopizott, addig mi a kanapén ültünk, és közben mesét olvastam a nagynak, vagy kirakóztunk, vagy amihez kedve volt. Nagyon szerette, egyébként megpróbálom bevonni, amibe csak lehet.

Egész jól ellavírozunk, ha éjjel alhatnék többet, asszem nem lennék kipurcanva.

De most megyek is, mert mindketten alszanak, ilyenkor nekem is jár a pihi... :o)

Kitartást, ahogy ANNA ÉS PETI-ben a bölcs nagyi mondja:

"A nehéz hónapok hamar elröpülnek"...

2010. márc. 12. 13:44
 5/14 A kérdező kommentje:
:-) Hát ez az! Viszketek, merthogy rámférne egy hajmosás, az egy hós kisfiam meg itt vigyorog az ölemben...
2010. márc. 12. 13:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A 2. vagyok (az egy gyerekes). Nálunk a hajmosás volt az egyetlen tevékenység, amit el tudtam végezni egyedül a gyerekkel. :)) Mikor pici volt akkor a mózesben ült a kád mellett, és énekeltem neki amig hajat mostam behajolva a kádba. Mikor nagyobb lett, azóta felkapaszkodva a kád széléről nézi, a mai napig, mikor hajat mosok :)

Olyan luxust, hogy fürdés közben mossak hajat, csak akkor engedhetek meg magamnak, ha apa is itthon van, és szemmel tartja a csajszit. :)

2010. márc. 12. 13:52
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Nekem 23 hónapos a nagy és 7 hetes a pici. Néha tényleg sok. Nem tartom magam szuper anyukának, de szerencsére jut idő mindenre. A ruháimba szerencsére rögtön belefértem. Az tény, hogy amikor az egyik végre elalszik, a másik tutira akkor ébred, de most már néha sikerül összeegyeztetni őket. Ez azzal jár hogy egyszerre ringatom őket el és teszem le aludni. Így én is tudok egy kicsit aludni napközben. Egy szabály volt még amikor kicsi volt a nagylányom, hogy amikor alszik akkor nekem tilos bármit is dolgoznom. (főzés, takarítás...) Így mindig kipihent voltam. Tényleg hamar elmúlik ez az időszak is és kialakul a napi ritmus. Minden jót!
2010. márc. 12. 14:03
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
szia! Nálunk csak 11 hó a különbség, a kicsi 9 hónapos, a nagy 20 hós. Időm magamra szinte semennyi. Már egy kozmetikusi kezelésről álmodok 3 hónapja,persze h nincs idő rá. Fogorvoshoz kellene járnom,de egyszerűen lehetetlen megszervezni h elmenjek,félig van kezelve most az egyik fogam. Állandóan fáradt vagyok. Gonosz vagyok,de a nagy álmom egy fél nap ,amit csak magammal tölthetnék. De ez van,majd túl leszek a nehezén,már kezdenek egybe nőni,talán pár hónap és magammal is törödhetek:-))
2010. márc. 16. 12:30
 9/14 szikra veronika ***** válasza:
Szia! Én egy 21 és egy 3 hónapossal vagyok itthon. Minden házimunkát el zudok mellettük végezni sőt ha mlg nagyon összerázom magam akkor ebédet is tudok főzni. Igaz minden egy kicsit tovább tart de ha jól megszervezed neked is megy.
2010. márc. 16. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Nekem 10 hós ikreim vannak. Néha tényleg sokkkkkk!!!

Mióta megszülettek nem aludtam 2 óránál többet egyben.

Majd szépen felnőnek és öröm lesz vissza gondolni minderre .

Jön a tavasz anyukák és minden jobb lesz!!!! :)

2010. márc. 16. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!