Kegyetlennek gondoltok?

Figyelt kérdés
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__betegs.. (8 válaszoló vagyok). Én megcsináltattam és nem volt vészes, kb 3 napig emlékezett rá a kis fiam. A kérdésre 100%-ban válaszoltam, elmondtam tapasztalataimat és még tanácsot is adtam. Még is gyilkosnak tituláltok. Szerintem abszolút nem jobb, ha 18 évesen van megcsinálva egy fiúnak... Kérdésem, miért kellett a sárgaföldik pontozni? És aki szerint kegyetlenség, az miért van felpontozva?
2015. szept. 7. 08:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
8-as igen egyébként nagyon figyeltünk rá és nem is lett semmi gond. Kamilláztam, olajoztam, és gyakran cseréltem a pelust. Minden székelél után fürdés. Meg lehet oldalni. Csak könnyebb az orvosra fogni ha valami nem stimmel :)
2015. szept. 7. 09:15
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Nekem meg anyós mondta, hogy első naptól kezdve minden fürdésnél 1-2x húzzam hátra a bőrt a kukacán, amennyire enged. Már nem is emlékszem, hány hónapos volt, amikor teljesen hátra lehetett húzni. Minden fürdésnél megmossuk alaposan.

Most 2,5 éves, semmi baja, soha nem is volt gond vele.

Engem meg ezért pontoznak le mindig, ha ezt leírom...

2015. szept. 7. 09:46
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Szia! Az egyik közeli rokonom urológus, én rá hallgattam. Ugyanúgy voltunk mint ti, pár napig volt nehéz utána, már rég elfelejtettük. Annyi a különbség, hogy csak kicsit több mint 1 éves lehetett a fiam akkor.

Egyébként a férjemnek is volt anno hasonló gondja, de ő már nagyobbacska volt, mikor megoldódott a gond..nem szívesen emlékszik rá vissza..

Természetesen a fiam nem húsdarab, de sokszor elképesztően erősnek kell lennünk a gyermekeinkért és - bár baromi nehéz - muszáj megbízni a szakemberben. Mondom ezt úgy, hogy ebben a kérdésben lehetetlen megmondani a tutit, mert minden szakember máshogy tudja/tanulta..

2015. szept. 7. 10:00
 14/21 A kérdező kommentje:

Akkor ti ügyesek vagytok, utolsó előtti. Én hiába próbálkoztam már fél éves korától :(

Igen utolsó, én is a dokira hallgattam. Sokat stresszeltem előtte, de tényleg hamar megnyugodott. Hát igen akinek nagyobb korban csinálják, az biztosan emlékszik rá, szerintem már egy 3-4 éves is. Ezért sem értem, minek halogatni, ráadásul aki megcsináltatja amit AZ ORVOS JAVASOL(!!!) arra meg úgy néznek mint egy gyilkosra.

2015. szept. 7. 11:43
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

Egyaltalan nem vagy kegyetlen. Megfigyeltem, h egy csomo olyan valaszado van, akik a sajat nyomorult eletukbol fakado stresszt itt vezetik le, es olyan stilusban kepesek valaszolni teljesen artatlan kerdesekre, h megneznem, mikor tennek ezt, ha a kerdezo szemtol szemben allna veluk!

Szoval ne foglalkozz a sok okoskodoval.

Ez meg egy olyan dolog szerintem, ami vkinel bevalik, vkinel nem. Ugyanugy, ahogy a korulmetelesnek is vannak pro es kontra ervei.

Az en kisfiamnak elegge le van nove a bor a kukijan, de az orvos normalisnak talata. Hiaba mostam neki, meg csereltem gyakran a pelusat, akkor is begyulladt egyszer, es kapott szteroidos kenocsot, ami kicsit meglazitotta a bort. A doki azt mondta, h ha tobbszor igy begyullad, akkor korul kell meteltetni. Hat, ez az, amit nem szeretnek! hiaba nevezik "egeszsegesnek", akkor sem! tobb ismerosom van - nem vallasi okok miatt - korulmetelve, es felnott fejjel mindegyik azt mondja, h nem tettek volna, ha nem lett volna ra szukseg...

Szoval, ne foglalkozz a sok balhekeltovel! A lenyeg, h a kisfiad jol van!! :)

2015. szept. 7. 12:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok Kérdező, de írtad, hogy fél éves korától már hiába próbáltad. Előtte nem is húztad neki hátra? Ahogy megszületett a baba, az első pillanattól mindenhol elmondták (csecsemősök, védőnő, gyerekorvos), hogy naponta hátra kell húzni és meg kell tisztítani, majd lehet olajozni. Minimum az esti fürdésnél megvan ez a rutin nálunk a születésétől fogva.
2015. szept. 7. 13:49
 17/21 A kérdező kommentje:
Próbáltam kezdetektől fogva, de meg sem mozdult. Fél éves volt kb, amikor egy nagyon kicsit feljött, azt a részt rendszeresen tudtam is neki mosni, de feljebb sajnos nem jött. Szóval próbálkoztam előtte is, de abszolut nem ment felfele semmit.
2015. szept. 7. 13:55
 18/21 anonim ***** válasza:

16.:nagyon megoszlanak erről a vélemények.A mi gyerekdokink azt mondja,hogy 2-3 éves koráig egyáltalán ne húzgáljuk,csesztessük,rángassuk.2 fiam van,a kisebb is már 7 éves,és minden rendben a kukijával.

Kérdező:nem minden szentírás,amit a dokik javasolnak....Te így döntöttél,ezt választottad,most már mindegy is.ÉN-hangsúlyozom ÉN-biztos,hogy egyik fiamat se vetettem volna alá ilyen fajta drasztikus eljárásnak.Van ennek kifinomultabb módja is.És attól,hogy "kifelé" már nem emlékszik rá,szösz se tudja mi munkál a tudatalattijában majd akár évek múlva....szerencsére a 3. gyerekünk kislány lett,így megmenekültem ettől a probléma körtől.

2015. szept. 7. 14:26
 19/21 A kérdező kommentje:
És mik a humánus lehetőségek?
2015. szept. 7. 20:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Semmiképpen nem az,hogy se szó,se beszéd felrántják Neki.Itt van egy szakértő véleménye(Dr.Bűdi Tamás gyermeksebész):

Miért nem olyan mint az édesapjáé?

Születéskor minden fiúgyermek fitymája a hímvessző makkjához szorosan hozzá van nőve. Ez a normális, nem betegség, ennek megfelelően annak hátrahúzását erőltetni nem szabad, hiszen a babának csak felesleges fájdalmat okozhatunk vele. Ha esetleg mégis hátrahúznánk, annak a valószínűsége, hogy rövidesen visszatapad, igen nagy (ez jellemző 2-3 éves korig). Ráadásul, tekintve, hogy a fityma az újszülöttek esetében gyakran szűk is, az erőltetett hátrahúzás a fityma többszörös berepedéséhez vezethet, melyek heggel gyógyulnak. A hegesedés egyenes következménye a fitymaszűkület, mely miatt akár műtét elvégzésére is sor kerülhet. Tehát el a kezekkel a csecsemők fitymájától!

Persze ez is csak akkor érvényes, ha egyébként minden rendben van: a gyermek jó sugárral (legalább gyufaszálnyi) pisil, a fityma pisiléskor nem fúvódik fel, ill. nem gyullad be. Ellenkező esetben minél előbb gyermeksebészet felkeresése javasolt.

Meddig várjunk?

Az egyszerűség kedvéért először a fitymaletapadás problémáját „tegyük tisztába”. Ez az a kérdés, melyről tényleg mindenki mást mond. Kb. 60 éve született egy brit tanulmány, mely szerint a fiúgyermekek 80 százalékának spontán oldódik a letapadása 2 éves korra. Ez az állásfoglalás hazánkban is széles körben elfogadott napjainkig is, ez alapján, tekintve, hogy ez a „normális”, 2 éves kor után sokan javasolják a fityma hátrahúzását.

Az utóbbi néhány évben született írások szerint, ha nem avatkozunk be, csak kevés gyermek letapadása oldódik meg önmagától 2 éves korig. A normál „érési” folyamat eredményeként a gyerekek nagy részének 6-10 éves korára válik teljesen hátrahúzhatóvá a fitymája. (Természetesen a folyamat sokkal hamarabb elkezdődik, és részlegesen már jóval korábban is hátrahúzható a fityma bőre).

Akkor miért és mikor is avatkozzunk be ebbe a természetes folyamatba? Az előzőek alapján, ha a gyermeknek gyulladásos panasza nem volt, szűkület nincs, sürgető hátrahúzás nem szükséges. Azonban a szülőket és a közösségbe menő gyermeket is zavarhatja az, ha a többi gyerek „más”, már legalábbis ami a fitymát illeti. Az sem mellékes, hogy idővel szükségessé válik a makk tisztántartása, az összegyűlt, kellemetlen szagú váladék kimosása is. Ezek alapján véleményem szerint, 5-6 éves kornál nem hamarabb, amikor a gyermekek nagy részénél már részlegesen megtörtént a letapadás természetes oldódása, a pelenkát már elhagyták, és az intellektusuk is elég fejlett, higiénia szempontjából célszerű pontot tenni az ügy végére, és a gyermeket megtanítani a hímvessző tisztán tartására.

Ki végezze el a hátrahúzást, és hogyan?

Hátrahúzni természetesen csak akkor szabad, ha a fitymán nincs szűkület. Ha ilyen probléma nincs, és már részlegesen oldódott önmagától a letapadás, ez esetben akár otthon is meg lehet próbálni (feltéve, ha a gyermek partner ebben) óvatosan, az esti fürdés után, időnként egy-egy mm-rel lejjebb tolni a fitymát (nem az egészet egyszerre, mert az igen fájdalmas!), amíg a makk teljes egészében láthatóvá nem válik. Amennyiben otthon a fenti eljárás nem megoldható, vagy sikertelennek bizonyul, akkor a témában járatos szakembernek 5-6 éves kor után bármikor meg lehet mutatni a problémás „szerszámot”, és helyi érzéstelenítő kenőcs alkalmazása után a fityma fájdalommentesen hátrahúzható.

2015. szept. 7. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!