Anyukák, ti nem féltek a kialakult helyzet miatt?
z egyik képet nézve összeszorl a szívem (nem nehéz kitalálni melyik az) A lényeg hogy féltem a gyerekeimet. Hova lesz ez az ország? Mi lesz a gyerekeinkkel?
14. Köszönöm 2. vagyok.
Nagyln nehéz ez a helyzet mindenkinek, de az, ha durváskodunk, keménykedünk, semmit nem segít.
Annyira rossz a napi OKTALAN bántás mellett belegondolni, hogy az utcán és itt is beszólogató emberek is szülők, gyerekei valakinek- felmenőik között is van sokféle származású, anyagi helyzetű ember.
Nehéz a kényelmes életünkben elképzelni, de sem a munkánk, sem az otthonunk, sem az életünk nincs 100% biztonságban.
Egyszerűen csak szerencsésebb helyre születtünk, mint akik háború elől menekülnek.
Nincs 70 éve, hogy itt is háború volt... Karosszékből könnyű ítélkezni.
A pontozás is mutatja :)
Azért halkan tennék 2 megjegyzést:
1. Nyugaton se olyan csudajó a helyzet, nem mindenki várja tárt karokkal a menekülteket.
2. Sokan megfeledkeznek róla, de bizony nem kevés magyar fogott össze, hogy segítse a menekülteket. Jussanak eszünkbe azok is, akik étellel, vízzel, ruhával, stb. segítik a menekülteket, amiért legtöbbször egy "köszönöm" se jár.
A kérdésre válaszolva bennem is kettős érzést kelt a helyzet. Egyrészt nagyon sajnálom őket, főleg a gyerekeket. Senki sem érdemli meg, hogy ilyen helyzetbe szülessen. Minket az ukrán helyzet érintett közelről (mi is vegyes család vagyunk), több kedves barátot vesztettünk el és nem egy ismerősünk kényszerült feladni az addigi életét, hogy mentse a családját.
Ettől függetlenül én is féltem a családomat. Nem azért, mert előítéletes vagyok, hanem mert aggódom amiatt, hogy nem sikerül megfelelően kezelni a kialakult helyzetet és előbb-utóbb az egyik fél rossz lépést tesz.
Igen én is félek,pedig ismerek mindenféle származású embert és nem féltem eddig senkitől.
De az Iszlám Állam kemény,sokkal keményebb mint pl.a cigányok,és ezek most szépen beszivárognak.Mikor elkezdték Szíriában lefejezni az Ameriakiakat,akkor teljes határzárt akartak mindenhol,hogy ne szivárogjanak be,erre most? Itt a remek alkalom.És ezeket nem érdekli,hogy meghalnak vagy megölik őket.
alternativ hirforrasokbol kell tajekozodnunk, mert a media hazug. en is feltem a gyerekemet, nemreg szultem, de nem haboruba!!!! csak emberseggel tudjuk megfekezni a hatalmak tervet, ezt az egeszet provokaljak, es a kozelunkben is van ra pelda-hisz itt van Ukrajna. minden egy hajszalon fugg, de hiszek abban, hogy gyozni fog azok egyuttes ereje, akik tudnak meg emberek lenni, szeretni es ertelmesen gondolkozni. egy bolcs ember nem strategiat kohol, hanem tudja hogy, hogyan kerulje el a haborut, a viszalyt, a gyulolkodest. es tisztaban van az igazsaggal is. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!