Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kettő vagy több gyerekes...

Kettő vagy több gyerekes anyukák! Ti ezt hogy oldjátok meg? (Nagy oviba járatása)

Figyelt kérdés

A lányom kiscsoportos ovis (újra), március végén érkezik a kistesó.

A férjem munkája miatt nem tudja sem elvinni a nagyot, sem érte menni, így ez rám fog maradni akkor is, amikor megszületik a picúr.

Az ovi tőlünk biciklivel 10 perc, gyalog 25-35 perc. Viszont azon gondolkozom, mennyire lehetne összehozni ezt az egészet, mert kicsit gáznak érzem egy pár napos babával oviba kísérni a nagyot (főleg, mert nálunk az oviba nem lehet bevinni a babakocsit, az udvaron belül, de az épület előtt kell hagyni).

A másik, ami egyértelműen aggaszt: a betegségek. A nagylányom szerencsére nem beteges egyáltalán, erős az immunrendszere, a bölcsi és az ovi első éve alatt egyszer volt beteg összesen. Orrfolyás, köhögés is csak nagyon ritkán.

Viszont ezt ugye a többi gyerekről nem igazán tudom elmondani. Félek a picivel odamenni, de senki más nem tudja átvállalni ezt a részét még az első hetekben sem. (nincs a közelben rokon, barát, ismerős - aki meg lenne, az dolgozik.)

Aki hasonló helyzetben volt/van: hogyan oldjátok meg?

2015. aug. 26. 09:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%
Azert meg ne kovezzuk mar a kerdezot, mert a ferje nem tud szabit kivenni!!!! Ez van, a legrosszabbol kell kihozni a legjobbat! Nalunk a legnagyobb kozepos lesz szeptembertol, a harmadik babank pedig marcius vegen, aprilis elejen fog szuletni. A legnagyobb szerencsenk, hogy itt a szomszedok nagyon osszetartok, egykoru gyerekekkel, igy egy oviba, egy csoportba is jarnak. Eddig is felvaltva mentunk egymas gyerekeiert, ugyhogy nekem annyi segitesegem lesz, hogy az elso par hetben tuti elhozzak a gyereket, hogy ne kelljen a par napos csecsemovel, na meg a friss gatsebbel szaladgalni. Nyaron ugyse jarhat, mert ugye a tesokkal itthon vagyok, szeptemberre meg mar nem lesz gond a ket kisebbel menni. Neked nincsenek esetleg ilyen segito szomszedaid, vagy valaki aki legalabb az elso par hetben hozza viszi?
2015. aug. 26. 12:52
 12/12 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy nem tudom kivenni a nagyot, mert ha bekerülök a kórházba, nem lesz, aki vigyázzon rá."

Ok, akkor ha ez így már meg van oldva, akkor majd utána otthon marad. Vagy pedig viszed, és kiveszed a babakocsiból a kicsit mikor bementek, esetleg ilyen travel-system babakocsival jártok, és akkor a hordozót le meg fel tudod rá csatolni, nem kell zargatni a kicsit, esetleg hordozókendő.

Ha viszont a betegségek miatt is aggódsz, akkor arra csak az a megoldás, ha a nagy is otthon marad. Még ha ő nem is betegszik meg, még hordozhatja a bacikat, és "viszi" haza.

Nálunk a betegségekkel szerencsére nem volt probléma. Szeptemberben született a kicsi, és még a téli időszakot is átvészeltük minimális orrcsöpögéssel. (Szinte porszívózni se kellett, max napi egyszer). Még pont a nagyobb volt jobban megfázva is, pedig ő sem egy beteges alkat.

2015. aug. 26. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!