Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan és min spóroltok két...

Hogyan és min spóroltok két kisgyermek mellet?

Figyelt kérdés

eddig is a spórolosok táborába tartoztam, de most építkezünk és szeretnék még többet félretenni. egy 3 és fél évesünk és egy 3 hónaposunk van.

ti miken spóroltok, hogy készítitek el az egy heti étel listát?

a gyerekeket nem szeretném megfosztani semmitől, se minőségi étel, se ital.

2015. aug. 25. 15:07
 1/4 sandrachnologic ***** válasza:

A felosztás nalunk egy 3 hónapos es egy 4 eves. A nagy nem ovis, igy pl az ovis kajapenzen tisztasági csomin spórolunk is.

A kicsi szopik, igy nem kell penz tapszerre. Pelenkát es törlőkendőt moshatot használunk tobb okból is (olcao, környezetkímélő, csinos es borbarat). A pelus miatt nem kell popsikrem se.

Ruhát mindketto gyerek angol turibol kap, gyonyoruek es szinte újak. Magunknak a szezonvegi learazaskor veszünk tobb ruhát. Cipőt mindenki ujat es minosegit.

Ételt amikor akciós akkor veszünk tobbet es főzünk :) ha valami okból kifolyólag nem erek ra akkor rendelünk. Amit megsporolunk a felét elkiranduljuk, extra dolgokra költjük, a fele megtakarítás. Kuponnal is sokat vásárolok es a gyerekek ruháit eladom. :) játékot csak alkalomkor, konyvtarba járunk igy azt is csak alkalomkor kap a nagy. :)

2015. aug. 25. 15:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk két hónapja vált égetően sürgőssé a spórolás, úgyhogy előző hónapban 'főpróbát' tartottuk: megpróbáltuk és sikerült is kihozni a havi étkezést összesen 60 ezerből. Kétheti nagybevásárlást csaptunk, két hétre előre összeírom a menüt ügyelve arra, hogy kb. két naponta főzök először húsos menüt, aztán főzeléket valami egyszerűbb feltéttel, majd tésztás+szószos menü, valamint édes menü /túrógombóc stb./. Szigorúan csak azt vesszük meg, amit a főzés során fel is használunk. Természetesen hideg étkezésekre is vásárolunk. A kenyeret magunk sütjük, édességeket én készítem a bolti helyett.
2015. aug. 25. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem van kertem, zöldség és gyümölcs saját. Mindig abból főzök ami van. Van tyúkom, malac és kecske is a tej miatt. Tudom, hogy ez nem mindenhol megoldható, de nekem anyagilag sokkal könnyebb így. Szinte nem is veszek semmit a boltba , van joghurtkészítő gépem, ezzel tejföl, kefír, joghurt is van házilag. Ezt bolti tejből is meg tudod csinálni, nagy segítség, olcsobb és finomabb is. Kenyeret szintén sütöm én is. Sőt tésztát gyúrok, de ha erre nincs időd és szeretitek a nokedlit, szerintem az is gadaságosabb mint fél kg tészta 300 Ft-ért. Heti ételek tervezésekor szerintem mindig nézd, hogy szezonális dolgot főzz. Szezonba minden olcsóbb. főzésen kívül én a tankoláson fogok nagyon sokat, míg jó idő van séta, bicikli boltba, oviba, postára.
2015. aug. 25. 16:47
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi.:)

mi is kertes házban lakunk van is kertünk, termesztek is ezt azt. lekvár gyümölcs elrakva télire.

kuponokkal, akcióban vásárolók általában nagyobb tételben mert úgy néha még olcsóbb.

sajnos a pici tápszeres az elég sokban van, de korababa így kell neki a legmegfelelőbb. pelust is minidig akciósan veszem, gyogyszertári a popsikrémunk, és minidig akcióban veszem a popsitörlőt is.

tisztitó szereket nagyban akcióban veszem. mindent áramtalanítunk.

a nagyobb gyerkőcnek eddig csak márkás ruhát vettünk hogy a pici is tudja hordani. de most olyan gyorsan nő, hogy nem éri meg.

mi magunkra nem igazán vásárolunk, de ha valamelyikünknek kell akkor megtudjuk venni.

szerencsére sok tartalékunk van, és jól is keresünk, de akkor is muszáj tartalékolni.

Mi alapján főztök vagy hogyan állítjátok össze hogy a héten miket foktok főzni?

2015. aug. 25. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!