Vélemények, tapasztalatok a babakötvényről? Vagy ti hogyan spóroltok a picúrotoknak?
3-as vagyok. Remélem nem haragszol meg, ha belekérdezek.
Akik a Fundamentát ajánlják írják már le pár szóban, hogy ez hogy működik kisbaba esetében. Mert nekünk is van lakáskasszánk és tudom, hogy a gyerekre is lehetne kötni, meg hogy jó az állami támogatás rá. De ezek 4, vagy 8 év után lejárnak, lakásvásárlásra, hiteltörlesztére, stb. kell fordítani. Persze ez nagyon jó konstrukció, mi is ebből szeretnénk kifizetni majd a hitelünket, de azt nem értem, hogy ezzel hogy tudok a gyermekemnek spórolni.
Vagy nem is a lakáskasszára gondoltok?
A babakötvény az havi 5000 (évi 60e) befizetéssel éri meg leginkább.
A számlavezető bankodnál érdemes érdeklődni még, hogy milyen konstrukcióik vannak!
Érdeklődjetek körbe a biztosítóknál, mert pl. az ING-nél van kifejezetten olyan gyermekbiztosítás, ami megtakarításos és egyéb biztosítási formákat is tartalmaz. (Sose kelljen, de műtét, betegség esetén is kivehető.)
Ez komoly, évekre szóló pénzügyi döntés, nem is aprópénzt tennétek félre. Inkább bízd szakemberre.
Amilyen húzásai vannak a mostani kormánynak, nem merném semmilyen "állami támogatás"-ba tenni a pénzemet. Ki tudja, mikor adóztatják meg vagy húzzák át el tollvonással?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!