Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Három gyerek után bármikor...

Három gyerek után bármikor sterilizáltathatom magam, vagy korhoz is kötött a műtét?

Figyelt kérdés

3 gyereket terveztünk, és a férjemmel egyetértünk abban, hogy itt meg fogunk állni. Teljesen biztosak vagyunk benne, hogy nem szeretnénk negyediket. Később sem. Harmincas éveim elején van lehetőségem műtétre, vagy várni kell, amíg betöltök bizonyos kort?

Nem császárral szültem, tehát egészségügyi indok nincs.

A műtét pénzbe kerül, vagy a tb finanszírozza?

2015. aug. 24. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%
Teljes áron 35-40e, ha szociális alapon kéred (alacsony jövedelmek, miegymás) 9e forint.
2015. aug. 24. 21:37
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
Énis most indítom majd el a folyamatot :) 24 éves vagyok, 3 gyerekkel. 70-80 ezer ft lesz, sajnos ezt nem támogatja a TB hiszen saját kérésre lesz, tehát eü indok nincs.
2015. aug. 24. 21:47
 13/19 anonim ***** válasza:
65%
6. 11.!Nem,ezt NEM finanszírozza az OEP!Én idén tavasszal csináltattam meg-István kórház,Bp.-42 éves és 3 gyerekes nő vagyok(szintén eü.kockázat nélkül,3 hüvelyi szüléssel a hátam mögött).A műtét teljes ára 108740 ft volt!Ez úgy van,hogy van az OEP által meghatározott ár(ami tavasszal 54000 ft volt) erre jön rá a kórház szorzója(ami eltérő a kórházak esetében,ezért lehetséges,hogy a végösszeg 60 ezer,de van,ahol csak 130 ezer ft-ért csinálják meg),így jön ki a végső összeg.Én 2013-ban indítottam a folyamatot,bementem a kórházba,aláírtam a papírt.Aztán 3 hónap múlva még 1x,és 3 hónappal később mehettem volna a műtétre(a kislányom 2 éves koráig szopizott,ezen idő alatt nem végzik el a műtétet,csak a szoptatás abbahagyása után 2-3 hónappal).Szóval alapból 6 hónap,akár hogy is nézzük.
2015. aug. 25. 00:34
 14/19 anonim ***** válasza:
11 vagyok. Mi most intéztük el egyik ügyfélnek (8. gyerek után, abból 3 intézetben...), alapjáraton 38.000ft lett volna, de írtunk kérelmet, és így 9800ft volt. Dombóvár
2015. aug. 25. 10:23
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A százezer feletti összeg egy kicsit szíven ütött, de majd utánajárok itt mennyi. Egyébként mi számít egészségügyi kockázatnak? Hogy zajlik a műtét?

És csak kíváncsiságból, a férfiaknál hogy működik ugyanez?

2015. aug. 26. 17:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem is érdekel a téma,most találtam rá a kérdésedre. :-)

Neten utána jártam,a férfiaknál helyi érzéstelenítés,utána metszés,"nyissz", varrás és mehet. Pár perc az egész.

Én ezt részesíteném előnyben,de az apuka "ékszerét" ne piszkálja senki! ....

Megcsináltattad a műtétet?

2016. jan. 18. 11:58
 17/19 A kérdező kommentje:

Szia!

Még nem, de már aláírtam az első kérelmet, 3 hónap múlva meg kell erősíteni. Előbb utóbb meg lesz, ez biztos.

2016. jan. 18. 14:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy melyik megyében és hogy mennyit kérnek a beavatkozásért? (tudom,kórházanként változó,de egy viszonyítási alapnak azért jó lehet)
2016. jan. 18. 16:35
 19/19 A kérdező kommentje:
40 ezer lesz, Fejér megye
2016. jan. 20. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!