Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem örül senki a terhess...

Miért nem örül senki a terhességemnek? Más is volt már ilyen helyzetben? Hogyan léptetek túl ezen?

Figyelt kérdés

28/27 évesek vagyunk. 7,5 éve együtt vagyunk.Szülőktől külön élünk már régóta. Mindkettőnknek van viszonylag stabil munkahelye átlagosan keresünk. Jut mindenre amire kell, de nem élünk nagy lábon nem járunk nyaralni meg hasonlók, de szerintem jól élünk, nem érzem, hogy hiányt szenvednénk.

Albérletben élünk. Bár megvan az önerőnk (hitel mindenképp kelleni fog még), de nem találtuk meg a megfelelő lakást. Nem szeretnénk úgy venni, hogy mindegy csak valami legyen, ha már beleugrunk ekkora dologba akkor szeretnénk ha olyan lenne amit szeretnénk, ezért várunk még.

A baba is albérletbe fog születni.

Amióta bejelentettük mindenki el van szörnyülködve, hogy minek nekünk gyerek. A semmire vállaljuk meg hogy fogjuk eltartani és felnevelni? Felelőtlenek vagyunk hogy ilyen fiatalon vállaltunk gyereket.Emiatt elég rosszul érzem magam, stresszel a dolog ami most nem jó.

Mennyivel különb az hogy albérlet vagy lakáshitel? Egyikünk se fog 300ezret keresni havonta és hitel nélküli lakást felmutatni 5-10év múlva sem..Ha erről az oldalról nézzük akkor soha nem lenne gyerekem.

2015. aug. 24. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

A gyermekvállalással sok mindent megtanul az ember. Nem csak a pelenkázást, éjszakázást, türelmet, de azt is, hogyan ne engedje meg, hogy mások beleszóljanak a magánéletébe, családi életébe. Nálatok ezzel a leckével indul a folyamat. Szigorú szabályokat kell húzni azzal kapcsolatban, kivel-mit beszéltek meg, kinek a véleményét vagytok egyáltalán hajlandóak meghallgatni! Ha valaki ilyeneket mond, nyíltan meg kell neki mondani: Semmi - közöd - hozzá!!!

Legyetek nagyon boldogok! És védjétek a családi burkot, ahová a pici érkezik, mert néha a legjobb barátokból lesznek ilyenkor az ellenségek! Minden témában kaptok majd kéretlen tanácsot, erősítsétek egymást és az egységeteket, mert szükség lesz rá!

2015. aug. 24. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha nektek jó,és miután kiesel a munkából,akkor is ugyanígy meg tudtok élni plusz egy babával,akkor ne foglalkozz mások véleményével.Viszont,ha éppen megéltek ti is,akkor lehet igazuk van.Mert az albérlet és a rezsi nem fog vàltozni,azt ugyanúgy fizetni kell,és neked max.GYED fog járni,ami a fizetésed 70%-a.Tehát a bevételetek csökkeni fog,a baba miatt a kiadások pedig nőni.És hiába veszel neki olcsó,használt cuccokat,az indulás akkor is min.50-100 ezer lesz,és a ruhákat pikk-pakk kinövi.
2015. aug. 24. 15:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy mindkét részről a családunk mondogatja ezt.
2015. aug. 24. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, nem tudom. Amit leírtál, teljes átlagos amyagi helyzet, átlagos életszínvonal. A játszótéren a fiam barátai szinte kivétel nélkül ilyen körülmények között élnek, többen albérletben, kiegyensúlyozottak a körülményeik.
2015. aug. 24. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Magyarországon az, hogy albérletben lakik valaki, bizonytalanságot sugall. Nálunk a tulajdon a minden. Külföldön sokan az egész életüket albérletben élik le, sokat költöznek, környezetet váltanak és élvezik. Nálunk meg ragaszkodunk a húsz év hitelhez, mert akkor mi lesz, ha nem lesz saját tulajdonú házunk... elárulom, semmi nem lesz :) A gyereket szeressétek nagyon, mindene meglesz, amire szüksége van!
2015. aug. 24. 16:06
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös válaszolóval egyetértek.

Az, hogy aggódnak, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem örülnek, bár a gyerekvállalás mindenkiből mást hoz ki. A leendő nagyszülők lehet, bepánikoltak, hogy így már "öregebbek" lesznek, a tesók meg lehet, hogy nagyon szeretnének gyereket, csak valami miatt (munka, vagy egyéb ok), még nekik nem lehet, avgy csak alapból nincsenek oda a gyerekekért, és nem akarják majd pesztrálni. De ezer más oka is lehet, most hirtelen ezek jutottak eszembe azok alapján, amiket kifogásnak hoznak fel.

Az meg, hogy valaki mennyire idős vagy fiatal a gyerekvállaláshoz annyira relatív, nekem fura, hogy a 27-28 éves kort ők fiatalnak tartják. Van, akinek ilyenkorra már több is van.

Én viszont gratulálok nektek, ha már ők nem örülnek, és sem felelőtlennek, sem túl fiatalnak nem gondollak! Szerintem mindig öröm, ha egy új élet érkezik, ráadásul nálatok teljesen normális körülmények közé.

2015. aug. 24. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Leírom az én/mi helyzetem/helyzetünk.

22 éves vagyok, párom 25. 2,5éve vagyunk együtt. Párom külföldi, itt élünk a családdal, nekem otthon van egy kis hitelem. BABÁT VÁROK! 33hete... Anyuék felvetették a lehetőséget, hogy gondoljam át, nem-e akarom elvetetni, mert azért nem túl stabil ez az állapot... DE NEM! Mivan ha soha többet nem lehet utána gyerekem?

Jah a poén. Páromnak épp nem volt munkája (nekem sem még a papírok hiánya miatt), vasárnap teszteltem pozitívat, hétfőn hirtelen felvették egy helyre... Azóta már szinte mindent előteremtettünk a csöppségnek, 1-2apróság van még, ami kelleni fog (kórházi cucc nekem, pelenkázó). Bár hazudok, mert kaptunk pár rucit a kicsire, meg egy kiságyat, de ezen kívül a többi önerőből ment.

Meg fognak békülni vele, hogy babátok lesz, ne hallgass senkire!

Boldog, stresszmentes babavárást!!

2015. aug. 25. 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Az eletkorotok alapjan nem vagytok tul fiatalok a gyerekhez, sem az eletvitel alapjan amit leirtal (kulon eltek, nem szorultok masra anyagilag, stb.). Viszont a gondolkozasod nem tunik felnottesnek - es ezt most mindenfele rosszindulat nelkul mondom, es epito kritikanak szanom. Mert amig a csaladodnak vagy a parod csaladjanak akarsz megfelelni, addig nem szakadtal el toluk teljesen, es ez kesobb problemakat okozhat.

Ezen viszont tudsz valtoztatni: egyszeruen ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak. A ti gyereketek lesz, nem masnak szulod. Nem ok fogjak nevelni, eltartani.

Egyebkent meg ha latjak kesobb hogy ezt komolyan is gondolod, meg ok fognak onkent jelentkezni hogy had vigyazhassanak ra. Viszont az ilyen szuloktol semmilyen nagy erteku ajandekot vagy anyagi segitseget nem ajanlatos kesobb sem elfogadni, mert a hozzaallasukbol is latszik, hogy az is csak fel lenne hantorgatva a kesobbiekben.

Nem erdemes idegeskedned miattuk, elvezzetek a babavarast. :)

2015. aug. 25. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!