Nevelőszülőként dolgozik valaki? Mesélne róla, hogy milyen?
Ötlet szintjén vetődött fel bennem egyelőre. Kicsit szeretnék utánajárni a dolog gyakorlati részének, hogy pontosan mivel jár ez, alkalmasak lennénk-e rá.
Házasok vagyunk, egy saját gyerekkel. A hivatalos feltételekkel szerintem nem lenne gond, de a saját teherbírásomat, a mindennapokat szeretném felmérni, hogy mennyire vállalható, ne elkapkodott döntés legyen.
Minden saját tapasztalatot szívesen olvasok!
A pénz része annyira nem szempont. Nem tudom, hogy mennyi a járandóság, de ha a gyerekre költött összeg 70-90%-át fedezi, akkor nem "bukó".
Ami miatt nagyon hezitálok, az inkább az, hogy pszichésen bírnám-e azt, amikor a gyereket vissza kell adni. Pláne, ha a saját családjába, ahonnan korábban valamiért kiemelték.
A szüleim gyógypedagógusok voltak, az intézményben keverten voltak enyhe- és középsúlyos értelmi fogyatékosok, valamint tartós vagy átmeneti intézményben nevelkedő (de nem fogyatékos) gyerekek is. Ezért gyerekkorom óta mozogtam ilyen környezetben, sokszor bevittek magukkal a munkahelyükre. Emiatt "szakértői" hátterem is lenne.
Azért próbálom nagyon átgondolni, mert ez nem olyan munka, mint egy irodai állás, amit megpróbálok, aztán ha nem tetszik, akkor felmondok és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!