Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti milyen "hangon" beszéltek...

Ti milyen "hangon" beszéltek a babához, kisgyerekhez? Úgyanúgy, ahogy egy felnőtthöz, vagy picit "gügyögősebben"?

Figyelt kérdés
A környezetemben azt látom, hogy a gyerekekhez ilyen kis tünci-münci hangon beszélnek. Én is így fogok az enyémhez beszélni, ha megszületik?! Hogyan lehet ezt kivédeni? Úgy tudom, hogy a gyereknek az a jó, ha normális hangon beszélünk hozzájuk, vagy rosszul tudom?

2015. aug. 18. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam, hogy az anyák nyelvhasználata általában eltolódik a köznyelvi felé. Tehát minél helyesebben próbálnak beszélni a gyerekhez. De lehet, hogy ez nem mindenkire igaz, és persze lehet, hogy nem a legelejére, mikor még pici a baba, de később, mikor már beszél, akkor ösztönösen próbál az anya is helyesen beszélni a gyerek előtt/gyerekkel.
2015. aug. 18. 16:08
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

A férjem a második alkalommal nézheti végig, ahogy erősen artikulálva, az egész testemmel beszélek.

Megkérdeztem, tényleg magasabb hangon beszélek a babával. :)

Van hogy gügyögök. Általában azért hogy ravegyem a babát a főzelékre.

Valahogy így kell elképzelni: hát ez milyen incsi-fiiincsi. Ugye hogy fincsi. Nyami! Ááá! Ügyes! Ne köpd ki! Hát nem szabad kiköpni! Úúúgy.

2015. aug. 18. 19:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy a hangom más-e, de én teljesen normálisan beszélek a gyerekhez. Még véletlenül sem mondok neki olyan szavakat, mint tejci meg fürcsi. Ettől kiráz a hideg.

Mivel mi külföldön élünk, én vagyok az egyetlen, aki magyarul beszél vele, igyekszem odafigyelni, hogy jól tanulja meg. Sőt, próbálok minél választékosabban is beszélni, ne csak azt tanulja meg, hogy gyere ide, meg egyél.

2015. aug. 18. 22:01
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam a zöld kezet. Nekem amúgy semmi bajom azzal, ha más gügyögve beszél a gyerekéhez, csak ne halljam:D

Most találkoztam életemben először a "mosipelus" szóval, még kicsit le vagyok sokkolva.

2015. aug. 19. 17:05
 15/17 anonim ***** válasza:
A mosipelus az semmi, volt itt egy anyuka, akinek a gyereke folyton "cicil"-t. Én ott tettem le a lantot.
2015. aug. 19. 17:16
 16/17 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem szép dolog ilyeneket írni, de a nyuszikás kérdés az megvan?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2015. aug. 19. 17:23
 17/17 anonim ***** válasza:
Igyekszem normálisan beszélni a gyerekemmel. Voltunk pszichológusnál a gyerekkel, azt hittem hülyét kapok a tyütyögésétől. Bammeg nem idióta akivel beszélt csak gyerek!
2016. jan. 1. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!