Ti milyen "hangon" beszéltek a babához, kisgyerekhez? Úgyanúgy, ahogy egy felnőtthöz, vagy picit "gügyögősebben"?
A férjem a második alkalommal nézheti végig, ahogy erősen artikulálva, az egész testemmel beszélek.
Megkérdeztem, tényleg magasabb hangon beszélek a babával. :)
Van hogy gügyögök. Általában azért hogy ravegyem a babát a főzelékre.
Valahogy így kell elképzelni: hát ez milyen incsi-fiiincsi. Ugye hogy fincsi. Nyami! Ááá! Ügyes! Ne köpd ki! Hát nem szabad kiköpni! Úúúgy.
Nem tudom, hogy a hangom más-e, de én teljesen normálisan beszélek a gyerekhez. Még véletlenül sem mondok neki olyan szavakat, mint tejci meg fürcsi. Ettől kiráz a hideg.
Mivel mi külföldön élünk, én vagyok az egyetlen, aki magyarul beszél vele, igyekszem odafigyelni, hogy jól tanulja meg. Sőt, próbálok minél választékosabban is beszélni, ne csak azt tanulja meg, hogy gyere ide, meg egyél.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam a zöld kezet. Nekem amúgy semmi bajom azzal, ha más gügyögve beszél a gyerekéhez, csak ne halljam:D
Most találkoztam életemben először a "mosipelus" szóval, még kicsit le vagyok sokkolva.
Tudom, hogy nem szép dolog ilyeneket írni, de a nyuszikás kérdés az megvan?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!