Egy újabb GYED-es kérdés. Mi alapján számolják? Bővebben lent. Remélem még veszitek a fáradtságot a válaszra.
ha jól tudom, akkor a szülés előtti egy évet nézik a gyed szempontjából, de ha mondjuk mikor már meg tudom, hogy terhes vagyok és el megyek táppénzre, akkor a táppénz ugye kevesebb, mint a fizetésem, akkor kevesebb lesz a gyedem, mert lerontja az átlagot a táppénzes bér? vagy azt nem számolják, csak az előtte lévő egy évi fizetésem?
mert ettől is függne, hogy mikor megyek el a munkahelyemről. nagyon nem érzem jól a munkahelyemen, de ha ez befolyásolja a gyedet, akkor lehet, hogy maradnék egy kicsit tovább.
Nincs mit. :)
Szerintem azért kérdezz utána nálatok is, az a biztos. Én folyamatosan kapcsolatban vagyok azóta is a bérszámfejtéssel, mert az első gyedemet elrontották anno. Akkor visszamenőleg 1 különbözetét kellett kifizetniük, úgyhogy azóta mindig résen vagyok. :)
Én anno 2006 októberében szültem és a tgyás a 2005-ös bérem volt. Áprilistól mentem gyedre, akkor elvileg a 2006-os évből kellett volna számolniuk, de mivel és 2006 február közepétől táppénzen voltam ezért szintén a 2005-ös béremből számoltak. :) A második fiam 2009. novemberében született. Március óta itthon vagyok. Igaz, a két gyerek között csak 180 napra mentem vissza dolgozni, de a tgyásomat és a gyedemet is abból a 180 napból számolták/ják, amit dolgoztam és a táppénz itt sem számít. Az már eleve egy csökkentett "bér".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!