Ausztriában, Németországban élők, havi 2200 euróból meg tud élni egy öttagú család kint?
Ugyan én csak kijárok dolgozni, itthon lakunk a határ mellett, így annyira nem látok bele, de szerintem igen. Bár attól is függ, hogy saját lakás vagy albi van-e, kocsi, hitel, stb.
Gondolkozunk, hogy kiköltöznénk Tirolba, ott később a párom is tudna kint dolgozni, én jelenleg bruttó 2200-at keresek, 2 gyerekkel simán el mernénk indulni :)
Diplomás ápolóként végeztem itthon, és ennek megfelelő kinti státuszban vagyok főnővér :)
Az albérletre szerintem olyan 6-700eurót számolj, nekem legalábbis ezt mondták :)
Ezt így nehéz megmondani. Attól függ, hol és mik az igények. Nagyvárosban sokkal drágább az albérlet, a közlekedés. Ne számolj azzal, amit otthon hajtogatnak, hogy minden ugyanannyiba kerül. A szolgáltatások drágábban, valamennyivel az élelmiszer is, a ruhák sem olcsók.
Normális méretű lakás, ahol elfértek, tényleg min. 7-800 Euró, nagyvárosban több. Aztán jön hozzá az óvoda idővel, államiban szinte semmi hely nincs, ott is számolnod kell költséggel. Az iskolaköltségeket még nem ismerem.
Autó jóval drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!