Január 31-én szültem, s ma kaptam először családi pótlékot.2havit utaltak. Akkor ez most a januári és a februári lehet, vagy a februári és a márciusi? Biztosan fogok kapni januárra is, vagy arra a hónapra nem jár?
Több helyen azt olvastam, hogy egy napra is megkapták a teljes havit. Pl. itt is írja a 2.válaszoló:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Nem értek egyet. A törvény szerint:
A családi pótlékot - függetlenül az igénylés és megszüntetés időpontjától - teljes hónapra kell
megállapítani, folyósítani.
Vagyis mivel már januárban volt baba, így a januárit is meg fogod kapni. Én 19-én szültem, és a teljes összeget kaptam. Családi pótlékot amúgy nem utalnak előre, úgyhogy márciusban még nem kaphatod meg a márciusit.
ҝ
Ja lehagytam, hogy azért kapod, mert a csp-nél nem mérlegelnek, a születés hónapja a döntő, napokkal nem vacakolnak. Pont azért, mivel a megszűnése is január 31-el lesz (ha már nem lesztek rá jogosultak).
Mindezekre tekintettel a 31-én született baba ugyanúgy megkapja, mint az 1-én született.
ҝ
Januárra egész havi csp-t kapsz, még így is, hogy 31-én szültél. Amit most kaptál, az a jan-febr. csp volt. A márciusit majd ápr elején kapod.
Viszont a tgyás/gyed részarányos, szóval azt nem egész jan-ra fogod kapni, hanem csak arra az 1 napra: 31-ére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!